Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI UDARAC SDP-u

Socijaldemokrati okupljaju novi savez na ljevici. Analitičar Tadić: 'To sve pokazuje da će glasovi ljevice biti raspršeni'

Zagreb: U Novinarskom domu potpisana deklaracija o suradnji političkih  stranaka
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/22
27.03.2024.
u 13:48

Potpisana deklaracija o političkoj suradnji između stranaka saveza Naša Hrvatska koju čine Socijaldemokrati, Hrvatski laburisti – Stranka rada i Demokrati te stranaka IDS, PGS i Nezavisne platforme Sjever međimurskog župana Matije Posavca

Ljevica na izbore 2024., izlazi u još jednom bloku. Među njima su oni koji su se već prije odvojili SDP-a, ali i neki koji su otpali od SDP-ove koalicije nakon što je Zoran Milanović najavio da će biti premijerski kandidat. Jutros je potpisana deklaracija o političkoj suradnji između stranaka saveza Naša Hrvatska koju čine Socijaldemokrati, Hrvatski laburisti – Stranka rada i Demokrati te stranaka IDS, PGS i Nezavisne platforme Sjever međimurskog župana Matije Posavca. Večernjakovi analitičari komentirali su novi savez. 

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić rekla je kako je savez stranaka Naša Hrvatska logičan je potez onih koji su odbili biti dio velike koalicije predvođene SDP-om nakon uključivanja Zorana Milanovića. "To su zapravo stranke koje udruživanjem nastoje maksimizirati potencijal da dođu do mandata i prolaznih mjesta u određenim izbornim jedinicama. IDS ima prolaz u 8. izbornoj jedinici, dok Matija Posavec, koji se zbog svojih birača mora odmaknuti od HDZ-a, prolazi u 3. izbornoj jedinici. Ovime, kao što su i sami istaknuli, okupljaju širu koaliciju za skorašnje izbore za EU parlament", navodi Mamić. 

VEZANI ČLANCI:

Tonči Tadić objašnjava kako je ovo okupljanje treća lijeva grupacija. "Jedna je Možemo, druga je sekta Zorana Milanovića oko SDP-a. A treća je ova sad grupacija oko socijaldemokrata. To sve pokazuje da će glasovi ljevice biti raspršeni. Šanse grupacije oko SDP-a su izravno vezane uz Milanovića – nužno je tu grupaciju povezivati s njim i s njegovim istupima. Njihov neuspjeh bit će direktno vezan uz njega", kaže Tadić i dodaje: "Treba napomenuti da eventualni nestanak SDP-a nakon ovih izbora radi propusta loše vođene kampanje i nepostojanja suvislog izbornog programa, osim maglovite treće republike, ne znači da će nestati ljevica u Hrvatskoj ako loše prođe na izborima. Budućnost je u Možemo, odnosno grupaciji oko socijaldemokrata koja pokazuje znatni programski potencijal koja je i kao Možemo otvorena za normalan dijalog i političku komunikaciju s drugom stranom, a ne za revolucionarno mijenjanje poretka u vidu treće republike."

FOTOGALERIJA Iz nje je pokradeno sve što je imalo vrijednost: Od ponosa Đakova ostali su samo zidovi i šuma na krovu

Zagreb: U Novinarskom domu potpisana deklaracija o suradnji političkih  stranaka
1/65

 

 

Komentara 14

Avatar Idler 3
Idler 3
14:14 27.03.2024.

Si normalni bežiju od Lepog Caneta !

IG
IgorY
14:08 27.03.2024.

Ovo je svakako normalnije od Milanovićevih Crvenih kmera

AK
Aka
14:18 27.03.2024.

Svi bi oni puno pričali a malo radili, zato su se pronašli u politici, a posebno ove male strankice koje imaju glasova koliko i uposlenih članova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije