Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dospjeli u medije

Ana Karamarko: Znam tko mi je otuđio dokumente

Ana Karamarko
Foto: Sever Zolak
1/5
11.05.2016.
u 21:13

– Suradnja Drimije i Peritus savjetovanja započela je 1. veljače 2012. godine i raskinuta je 31. prosinca 2015. godine – kaže Ana Karamarko

Nakon što je Nacional objavio kako je lobist MOL-a Josip Petrović preko svoje tvrtke plaćao usluge tvrtki Drimia u vlasništvu Ane Karamarko, supruga potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka za Večernji list komentirala je slučaj. 

Budući da ste ugovor o poslovnoj suradnji između Drimije i Peritus savjetovanja imali vi u Drimiji i Josip Petrović u Peritus savjetovanju, što mislite kako je taj ugovor izišao van? 

– Ovo je iznimno mučna situacija i još jedan politički napad na mojeg supruga u kojem sam ja sredstvo. Jako sam uzrujana da netko koristi mene i moj posao. Ovo je pokušaj kompromitiranja, narušavanja ugleda i atak i na moju osobu, moju reputaciju, moj posao i, najvažnije, na moje dostojanstvo. Što se otuđenja tiče, znamo tko je uključen u ovaj napad, tko je bio u doticaju s dokumentima moje tvrtke i medijima. Ako se nastavi s ponavljanjima ovakvih optužbi, bit ću prisiljena poduzeti nužne mjere.

Kada je točno započela suradnja Drimije s Peritus savjetovanjem i kada je točno završena? Je li ugovor raskinut ili je istekao? 

– Prije svega, ugovor koji je objavio Nacional nije ugovor po kojoj se naša suradnja odvijala, već jedna od verzija ugovora koje smo razmatrali na početku i koju je očigledno netko otuđio i grubo iskoristio. Suradnja Drimije i Peritus savjetovanja započela je 1. veljače 2012. godine i raskinuta je 31. prosinca 2015. godine. Ta suradnja bila je obična i dostupna informacija, u skladu sa svim zakonima i običajima profesije, a, kako vidite, započela je i prije nego je moj suprug postao predsjednik HDZ-a. Sve je to, posebno trajanje i financijski iznosi, lako provjerljivo u poslovnim knjigama moje tvrtke.

Dalo se pročitati da vaša tvrtka nema reference za obavljanje nekih od usluga koje su navedene u ugovoru konkretno usluga “praćenja i analize trendova industrije energetike”.

– Ne vjerujte svemu što pročitate. Onaj tko to kaže, očito nije pročitao ni prvu rečenicu prvog članka objavljenog ugovora. Koja kaže da se ugovara suradnja na poslovima savjetovanja o medijima, medijskim strategijama i trendovima određenih industrija. Nakon skoro dvadeset godina provedenih u medijima, sigurno imam i kompetencije i znanje za sve navedene usluge. Pa time i analize medijskih trendova bilo koje industrije. Ako je potrebno, uvijek postoji i mogućnost outsourcanja znanja i usluga.

Kažete da je iznos koji je prihodovala vaša tvrtka iznosima mjesečnih naknada prema ugovoru koji je objavio Nacional u dvije godine iznosio 60.000 eura, ali s PDV-om dok Nacional tvrdi drukčije, da je to iznos bez PDV-a?

– Kako sam i rekla, iznos je s uračunatim PDV-om. Ugovor koji je objavio Nacional jednostavno nije točan, što dovodi u pitanje vjerodostojnost izvora na kojem je Nacional izgradio svoju tendencioznu priču – zaključila je Ana Karamarko.

>> 'Zasad poznati podaci ne upućuju na to da je Karamarko u sukobu interesa'

Komentara 282

Avatar tetina
tetina
21:55 11.05.2016.

Destabilizirati državu i uvesti nove podjele. Potaknuti iseljavanje mladih ljudi i oslabiti ekonomsku moć države. Širenje kampanje o ustašizaciji Hrvatske i gušenju osnovnih ljudskih sloboda i prava građana uz gušenje slobode medija. Spriječavanje provođenja reformi i vračanje Hrvatske u jedno prošlo, mračno i osuđeno doba. Specijalni rat spada u poseban oblik rata, koji se vodi sa ciljem destabilizacije države, stvaranjem nemira i nezadovoljstva među građanima. Novinari i razni publicisti, žedno pišu i objavljuju priče i skandale, često na temelju informacija koje su dobili od" zaštićenih izvora" a ti izvori su često profesionalni obavještajci koji hrane i glade takve žedne i gladne novinare i publiciste, atraktivnim pričicama. Događaji idu sinkronizirano kao na traci i to nije slučajno. Oporba naivno, željna vlasti pod svaku cijenu, to koristi i nadodaje nove podjele, mržnju i političku netoleranciju.

MI
Mimizo
21:28 11.05.2016.

istina će kao i uvijek pobijediti laž i istina se nemože sakriti jer istina je bog a komunisti su 45 god krili istinu o bleiburgu nije se smijelo pričati samo su nam naši roditelji koji su bili sudionici tog za hrvate križnog puta govorili o tome inutar četiri zida našeg doma i hvala BOGU sada imamo našu HRVATSKU priznatu od cijelog svijeta i uz BOŽIJU pomoć nikakve sile zla tu ubrajam i komunističku partiju neće je nadvladati.BOG I HRVATI

DU
Deleted user
21:25 11.05.2016.

ako znaš tko ti je otuđio dokumente onda je tvoja dužnost i obaveza da to prijaviš DORH - u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije