Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napokon nosi haljine

Amputirala 'ružnu' nogu zbog koje se godinama skrivala, pogledajte i zašto

Kristy Wimberly
Foto: Facebook
1/5
04.03.2018.
u 13:47

Kristy Wimberly zbog tumora na leđnoj moždini imala je velikih problema sa svojom desnom nogom, a onda je patnji odlučila stati na kraj

Kristy Wimberly (32) iz St. Louisa u američkoj saveznoj državi Missouri godinama je skrivala svoju desnu nogu koja se nije normalno razvijala nakon što su joj sa šest godina dijagnosticirali tumor leđne moždine astrocitom.

Živci koji su povezivali leđnu moždinu s nogom oštećeni su tijekom brojnih operacija pa joj je noga 'zakržljala'. Bila je nekoliko centimetara kraća, a Kristy je imala čak 19 operacija ne bi li je izdužila kako bi mogla hodati normalno bez poteškoća i štaka.

Tijekom cijeloga života, mnogi su je ismijavali zbog njezinog nedostatka pa je nogu uvijek skrivala ispod traperica i ostalih dugačkih hlača ili haljina.

Nakon svake operacije bila je mjesecima u kolicima pa je u srpnju 2017. godine odlučila stati na kraj svojoj patnji. Nogu je dala amputirati te je dobila visoko-tehnološku protezu s kojom sada napokon normalno živi.

Foto: Facebook/ Naš potok

– Doslovno nikada nisam u 20 godina nosila kratke hlače ili haljinu. U Missouriju je jako vruće tijekom ljeta, no ja sam sve izbjegavala kako drugi ne bi vidjeli moju nogu. Tijekom srednje škole proživljavala sam pravi pakao jer su se djeca rugala mojim kolicima ili štakama, a ja sam se na sve moguće načine željela uklopiti – priča ova 32-godišnja majka jednog djeteta.

– Kada sam napokon donijela odluku da amputiram nogu shvatila sam da je to najbolja stvar koju sam u životu učinila. Potpuno je promijenila moje samopouzdanje. Prvi put u životu nosim kratke hlačice i haljine i ponosno pokazujem svoju protezu – kaže ona.

Protezom sada može upravljati i preko svog pametnog telefona te je prebaciti u različita stanja, odnosno u način za trčanje ili čak igranje tenisa.

S protezom, ističe, vodi puno kvalitetniji život i može raditi stvari o kojima nikad nije ni sanjala. sada se bez problema bavi sportom, a planira i sudjelovati u utrci vožnje bicikla i kajaka dugoj 190 kilometara.

– Žao mi je jedino što to nisam učinila puno ranije umjesto da sam trošila vrijeme na brigu o toj nozi – priznaje Kristy.

Komentara 15

Avatar lola lola
lola lola
18:58 04.03.2018.

Ja ne mogu razumjeti da se ljudi, cak I djeca, rugaju nekome u invalidskim kolicima? A toga izgleda ima sve vise. Nikada osobno nisam vidjela ni cula da se ljudi rugaju invalidima, ali ako oni tome svjedoce, to je jako zalosno I pitam se zasto je tome tako....

NJ
njofra51
17:35 04.03.2018.

a jesi stvarno anlaser, pa slikala se pred ogledalom

AL
alphazulu99
17:27 04.03.2018.

Pitao sam se kada ce se netko sjetiti amputacije. Evo nije dugo trebalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije