Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKE GRANICE OČITO POSTOJE

Amerikanci se boje Putina? Pod sankcije stavili mu kćeri, ali ne i ljubavnicu

Russian President Putin chairs supervisory board meeting of presidential forum "Russia - Land of Opportunity" in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
26.04.2022.
u 07:09

Putin je poznat po tome što je izuzetno privatan o svojem životu i nikad nije priznao niti dao naznaku romantične veze sa ženom koju su mnogi u ruskim i stranim medijima nazvali "tajnom prvom damom Rusije".

Brojni istaknuti Rusi i njihove obitelji našle su se na udaru sankcija od početka ruske invazije na Ukrajinu. Međutim, jedno ime nikako ne završava na popisu, zbog čega se Bijela kuća u ponedjeljak našla na meti brojnih pitanja.

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki odbacila je optužbe da se Sjedinjene Države namjerno suzdržavaju od sankcija prema 38-godišnjoj Alini Kabaevoj za koju se vjeruje da je partnerica ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Nastavljamo analizirati uvedene sankcije. Nitko nije siguran od njih", kazala je Psaki na pitanja o tome zašto ruska političarka i bivša gimnastičarka nije bila meta sankcija.

VIDEO: Poznato je što je SAD obećao Ukrajini. Gori važno rusko skladište nafte.

"Uveli smo sankcije predsjedniku Putinu, njegovim kćerima i najbližim prijateljima", dodala je glasnogovornica.

Već je bilo zahtjeva da se i Kabaeva stavi pod sankcije, na isti način na koji su stavljene Putinove odrasle kćeri. Putin je poznat po tome što je izuzetno privatan o svojem životu i nikad nije priznao niti dao naznaku romantične veze sa ženom koju su mnogi u ruskim i stranim medijima nazvali "tajnom prvom damom Rusije".

Američki Wall Street Journal piše da američki dužnosnici su se suzdržali uvođenja sankcija 38-godišnjoj političarki jer su zabrinuti da bi Putin to smatrao osobnim napadom, te bi to navodno moglo dodatno eskalirati napetosti između Rusije i SAD-a, prenosi BBC.

Pratite OVDJE što se događa u Ukrajini

Miro Kovač: Nikakve sankcije neće zaustaviti Rusiju, Zapad je napravio veliku pogrešku

Komentara 18

Avatar gremo20
gremo20
08:05 26.04.2022.

glupost da se zapad boji ..nego zapad ne želi staviti pod sankcije osobu koja nije u nikakvoj formalnoj vezi s putinom jer bi ispalo da imaju nešto protiv putina osobno i protiv ruskih građana

Avatar kastanjer2
kastanjer2
09:13 26.04.2022.

Alinu Kabaevu trebaju samo proglasiti oligarhom koji podržava Putina i rat u Ukrajini te uvesti sankcije. Jeli ljubavnica ili nije svejedno.

VO
vorda400
09:56 26.04.2022.

Tko još vjeruje da je ovo rat dvije države?ovo je rat dvije skupine milijardera nad svjetskim resursima A ove sankcije su i tak smiješne jer da stvarno zapad misli ozbiljno onda bi dignuli u zrak sve plinovode i naftovode iz Rusije Evo kroz Ukrajinu plin ide čitavo vrijeme zbog te činjenice je ovo sve što gledamo jedna velika farsa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije