Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Amerikanci će na cigaretama gledati slike oboljelih od raka

Uz dobro poznate poruke koliko je pušenje štetno, na novim naljepnicama su i slike oboljelih od raka ili istrunulih organa
21. lipnja 2011. u 09:17 7 komentara 19 prikaza
\'cigarete\'

Američki Ured za hranu i lijekove (FDA) tiskao je devet novih naljepnica za cigarete koje vjerno prikazuju posljedice pušenja. Uz dobro poznate poruke koliko je pušenje štetno, na novim naljepnicama su i slike oboljelih od raka ili istrunulih i oštećenih organa.

Nove naljepnice, javlja ABC, prekrivat će polovicu kutije cigareta, a pojavljivat će se i kao oglasi u medijima.

Svi proizvođači cigareta morat će se pokoriti novoj kampanji protiv pušenja do jeseni 2012. godine. Zakon iz 2009. godine omogućio je FDA da kontrolira duhansku industriju, a nove naljepnice zamijenit će stare koje se u Americi koriste još od sredine 80-ih.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Avatar Brkoni
  Brkoni:

  Sta je s nasim vrlim ministrom i njegovom zabranom? Sda se opet pusi svugdje. Daleko smo mi jos od EU.

 • ja-ma:

  Hoće lči i na paketima masnih šnicli biti slike začepljenih krvnih žila i mozga nakon moždanog udara.Zapalim tu i tamo jer mi paše.Nekom paše lijevati pivurinu i žderat janjetinu,a ja se zdravo živim,a jedini porok mi je tih par cigareta.Ne ... prikaži još! pušim doma niti pred djecom,a u lokalu u kojem sam svaki dan je staklom odjelje manji pušački dio od većeg nepušačkog koji je konstantno prazan.Što se pitate zašto se opet svugdje puši?Kada bi vlasnici kafića živjeli od vas nepušača mogli bi komotno zatvoriti sve svoje objekte,a vama ako ne paše imate slastičarnice pa sjedite tamo žderite i serite.Ionako kud god se okrenem sve je više debelih od 7 do 77.To je zabrinjavajuće,a ne pušenje.

 • Avatar bok
  bok:

  Hvala bogu da se iskorjenjuje ta posast pusenje. U biti su pusaci bolesnici kojima se mora nekako pomoci. I ja sam pusio preko 15 godina a mislim da vecina bivsih pusaca se cudi samom sebi koliko su bili glupi i ... prikaži još! nasjeli toj klopci: zapravo PERFEKTNOJ DROGI (iz kuta onih koji fino zaraduju na tome)