Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ERIC FREIN

Amerikanac u srpskoj uniformi puši Drinu i ostavlja mokre pelene

Eric Frein
Foto: Pennsylvania State Police
1/2
25.09.2014.
u 07:45

Frein je ubio jednog policajca i kritično ranio drugog. Potraga traje

Potraga za Ericom Freinom, Amerikancem koji je odjeven u uniformu srpske vojske ubio jednog policajca i ranio drugog, i dalje traje te pomalo nalikuje igri mačke i miša. Policija je otkrila da ga je više puta vidjela, no uvijek je bio predaleko da bi ga uspjeli uhvatiti, prenosi ABC News.

– Nije bilo prilike da ga privedemo – rekao je potpukovnik George Bivens.

– Gotovo da mislim da je ovo za njega igra – dodao je.

Freina, 31-godišnjeg survivalista i bivšeg pripadnika skupine koja je simulirala vojne sukobe i posebno bila opsjednuta istočnom Europom u vrijeme Hladnog rata, tereti se da je 12. rujna upucao dvojicu policajaca u Pennsylvaniji, od kojih je Bryon Dickson poginuo, a Alex Douglass je kritično ranjen. Bivens je rekao da u potrazi u nepristupačnoj šumi sudjeluje gotovo 1000 policajaca, a otkrio je i nekoliko bizarnih detalja, poput onih da je policija otkrila prazne kutije srpskih cigareta Drina i natopljene pelene za koje vjeruju da pripadaju bjeguncu.

– I dalje nalazimo dokaze o Freinovoj prisutnosti – rekao je Bivens, dodajući da su pronađeni predmeti podvrgnuti testovima DNK.

– U pravom smo području, samo je pitanje vremena kada ćemo ga privesti – dodao je.

Policija je u sklopu istrage ispitala i kolege iz njegove skupine koji su ga opisali kao vrlo ozbiljnog kad je riječ o simulacijama ratnih sukoba i opsjednutog vojskom i oružjem.

– Bio je budalast, ali mračan – rekao je filmaš Patrick Bresnan, u čijem je dokumentarcu Vietnam Appreciation Day Frein glumio.

>> Opkolili Amerikanca u srpskoj uniformi koji je pucao na policiju

>> Masovna potjera za Amerikancem u srpskoj uniformi koji je pucao na policiju

Komentara 15

DU
Deleted user
08:17 25.09.2014.

Da li tko lektorira članke koji se ovdje objavljuju. Što znači podlegnut destovima?

TH
thekurcula
08:23 25.09.2014.

Obično se, kad se kaže cigareta Drina, pomisli na čuvenu nišku Drinu bez filtera, istu onu za koju Bora Đorđrvić peva da "ne treba verovati ženama koje puše Drinu bez filtera". Ovde je, međutim, reč o sarajevskoj "beloj Drini". Ja se slažem da je i ona srpska a ovo sam napisao samo da razjasnim šta je šta.

Avatar Viking1
Viking1
08:12 25.09.2014.

Tako je svi srbi u jednoj državi, Nikoliću ajmo naoružavat Srbe u USA i presing priča o ugroženosti uz balvane na cesti. Za balvene nema problema jer se momak nalazi u šumi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije