Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turistička područja

Američko upozorenje na moguće atentate u Istanbulu i Antaliji

amerika, kip slobode, američka zastava
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
09.04.2016.
u 18:22

U poruci američko veleposlanstvo je informiralo američke državljane da postoji prijetnja napadima na turistička područja, posebice na javne površine i obalu u Istanbulu i Antaliji, dvije turističke destinacije.

Sjedinjene Države upozorile su u subotu svoje državljane na moguće napade na turiste u Istanbulu i Antaliji, u zemlji u kojoj je u posljednjih 9 mjeseci izveden niz smrtonosnih napada.

U poruci američko veleposlanstvo je informiralo američke državljane da postoji prijetnja napadima na turistička područja, posebice na javne površine i obalu u Istanbulu i Antaliji, dvije turističke destinacije. 

"Molimo vas da budete krajnje oprezni ukoliko se nađete blizu tih područja", dodaje se u poruci.

U petak navečer je Izrael izdao sličnu poruku svojim građanima i potaknuo ih da se vrate iz Turske zbog neposredne opasnosti od napada u turističkim odredištima te zemlje. Prije točno tri tjedna, bombaš samoubojica se raznio u trgovačkoj ulici u središtu Istanbula i ubio 4 strana turista, od kojih 3 izraelskih.

Turska vlada je za taj napad optužila džihadističku skupinu Islamska država (IS).

Turska mjesecima živi u stanju pojačane pripravnosti zbog neviđenog niza napada pripisanih IS-u ili povezanih s nastavkom kurdskog sukoba.

>> Teroristička prijetnja u Istanbulu: Zatvoreni njemački konzulat i škola

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar NeNormalan
NeNormalan
17:00 10.04.2016.

Vidoviti ste ko moja baba, jel to "predviđate" iz soca ili bacate grah?

Avatar d-ano
d-ano
22:48 09.04.2016.

,,gospodo ne zastrasujte nas vise islamistima bojimo se svega ponajvise vaseg BANkrota koji je vec stupio na snagu u krajem veljace,, ,,cak ni smijesni klaun Trup kojeg nam nudite vise nije interesantan nadjite nesto drugo,,,izazovite svjetski rat ili ce vecina rat ili ce vecina vasih zvjezdica da trazi nezavisnost kao samostalne drzave,,,,,,raspast ce te se na satavne dijelove kao sto cinite sa svim uzdrmanim sitemima ovaj put ste vi na redu ,,sami ste sebe nagrizli,,trulim dolarom,,, o da cak vas nece ni kineski yuan,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije