Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ STAR ŠEST GODINA

Američki stomatolog upucao ženu na safariju i dobio gotovo pet milijuna dolara od osiguranja, sad je proglašen krivim

Sačmarica
ilustracija
03.08.2022.
u 12:00

Lovac na divljač proglašen je krivim za ubojstvo supruge na safariju u Africi. On i nakon presude tvrdi da je nevin.

Prije gotovo šest godina Lawrence Rudolph (67), stomatolog i lovac na divljač iz SAD-a sačmaricom je ubio suprugu Biancu Rudolph tijekom safarija u Africi. Nakon toga prevario je nekoliko osiguravajućih društava, od kojih je podigao više od 4.8 milijuna dolara životnog osiguranja. Sud u Denveru proglasio ga je krivim u ponedjeljak, a on i dalje tvrdi da je sačmarica slučajno opalila, te da je nevin. 

"Nisam ubio svoju ženu. Ne bih mogao ubiti svoju ženu", rekao je Rudolph porotnicima na suđenju održanom prošli tjedan.

Bračni par iz Phoenixa dijelio je strast prema lovu na veliku divljač te je u rujnu 2016. otputovao u Zambiju, jer je Bianca htjela svojoj kolekciji dodati leoparda. Tijekom lova su koristili dvije puške: Remington.375 i sačmaricu Browning.

Bianca je upucana u kolibi u Nacionalnom parku Kafue dva tjedna kasnije, taman kada se pakirala za povratak kući. Njezin suprug, Rudolph istražiteljima je tvrdio da je bio u kupaonici, te da je čuo pucanj. Kako je naveo pronašao ju je mrtvu na podu. Rekao je da se njegova supruga slučajno upucala sačmaricom dok ju je spremala u kutiju, javlja CNN

Tužitelji su tijekom suđenja dokazali da se radilo o ubojstvu s predumišljajem. Naime iznijeli su dokaze prema kojima je Rudolph ubio suprugu s kojom je bio 30 godina u braku zbog novca od osiguranja. Osim toga imao je i ljubavnicu, Lori Milliron, koja je također proglašena krivom za suučesništvo u ubojstvu, ometanje zakona, te za dvije točke optužnice za krivokletstvo tijekom svjedočenja. Milliron je tvrdila da je bračni par imao otvorenu vezu, te da su njih dvoje živjeli zajedno od 2017. pa do Rudolphova uhićenja prošle godine. 

Bianca i Lawrence Rudolph preselili su se iz Pennsylvanije u Arizonu četiri godine prije njezine smrti, stomatološka ordinacija u kojoj je Rudolph radio ostala je u Pennsylvaniji, pa je on putovao na posao. Lori je radila u njegovoj ordinaciji. 

FBI se uključio u istragu nakon što im se obratila Biancina prijateljica. Tvrdila je da je Lawrence imao dosta izvanbračnih veza, ali i stalnu djevojku u vrijeme kada je njezina prijateljica ubijena. Tražila je istragu. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije