Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Američki profesor tvrdi: Razotkrio sam misterij čudovišta iz Loch Nessa

Istraživanje profesora Bauera koje je objavljeno u znanstvenom časopisu pripada posljednjem u nizu radova koji upućuju na to da zanimanje za čudovište iz Loch Nessa ne prestaje
19. siječnja 2021. u 13:14 2 komentara 5137 prikaza
Loch Ness
Foto: Harry Melchert/DPA/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Američki znanstvenik tvrdi kako je razotkrio misterij čudovišta iz Loch Nessa. Naime, on smatra kako je čudovište ustvari vrsta morske kornjače. U istraživanju profesora Henryja Bauera stoji da Nessie pripada neotkrivenoj vrsti kornjača koja je zarobljena u jezeru nakon što je došlo do povlačenje vode na kraju posljednjeg ledenog doba. 

GLINA Bivši vlasnici kuće u kojoj živi Žinić: 'Majci su dali crnu vreću s dokumentima'

Samoprozvani fanatik za misterij Loch Nessa odbacio je ideju da je biće u jezeru ustvari dinosaur. 

– Način na koji se opisuje čudovište iz Loch Nessa već je viđen u opisu brojnih vrsta kornjača, kao što je sposobnost disanja iznad vode kao i u vodi, provođenje vremena u dubokim vodama, ali i kretanje po tlu, sposobnost da se brzo kreću u vodi, kao i mogućnost da budu aktivne u jako hladnim vodama te relativno dugi vratovi. Tek se treba otkriti ima li vrsta iz Loch Nessa sličnosti s vrstom velikih morskih kornjača koje postoje u određenim dijelovima oceana – smatra profesor. 

Istraživanje profesora Bauera koje je objavljeno u znanstvenom časopisu pripada posljednjem u nizu radova koji upućuju na to da zanimanje za čudovište iz Loch Nessa ne prestaje, piše Mirror.

– Sve upućuje na to da je riječ o životinjama koje provode većinu svojeg vremena u najdubljim dijelovima jezera. Nema dokaza koji upućuju na to da je riječ o monstruozno velikim jeguljama – napominje umirovljeni profesor. 

VIDEO: Na inauguraciji Joea Bidena pit će se vino iz Hrvatske!

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Suosnivač Nanobita Alan Sumina otkrio kako se eksperimentiranje u izradi igara pretvorilo u biznis vrijedan milijardu kuna
  • Avatar Gilles Auguste Kremer
    Gilles Auguste Kremer:

    Ne mogu se složiti s dotičnim profesorom, jer sam osobno vidio Nessie koja mi je tom prilikom rekla neka poručim Zlatku Canjugi "Hvala što je vratio ime Dinamo, neka Hajduk pati"

  • TORQUEMADA:

    Teško da bi ta kornjača ostala do danas neotkrivena, toliko se puta ronilo i istraživalo to jezero u potrazi za tim stvorom. Ako je prisutna od zadnjeg ledenog doba, sigurno bi je viđali češće i netko bi joj dosad već ... prikaži još! otkrio stanište. Moralo bi postojati i više jedinki a i sigurno bi došlo do degeneracije vrste uslijed kumulativne kromosomske razmjene među srodnicima.