Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELI DATI PRIMJER

Američki predsjednik primio 'booster' dozu cjepiva protiv Covida-19

Američki predsjednik primio 'booster' dozu cjepiva protiv Covida-19
Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
27.09.2021.
u 23:31

U ponedjeljak je rekao da će i njegova supruga Jill uskoro primiti dodatnu dozu

Američki predsjednik Joe Biden primio je u ponedjeljak treću dozu cjepiva protiv covida-19, u nadi da će dati snažan primjer Amerikancima da prihvate dodatnu dozu, dok neki od njih još uvijek nisu dobili ni prvu.

U SAD-u je prošlog tjedna odobreno davanje treće doze cjepiva Pfizer/BioNTecha svim osobama starijim od 65 godina, onima koje su zbog posla jače izložene virusu i za osobe između 18 i 64 godine s čimbenicima rizika za razvoj ozbiljnijeg oblika bolesti. Biden, koji ima 78 godina, primio je prvu dozu 21. prosinca prošle godine, a drugu 11. siječnja, što je uživo prenošeno na televiziji kako bi potaknuo stanovništvo na cijepljenje.

VIDEO Cijepljenje trećom dozom u Hrvatskoj kreće u listopadu

U ponedjeljak je rekao da će i njegova supruga Jill uskoro primiti dodatnu dozu. Oko 60 milijuna Amerikanaca ima pravo na treću dozu cjepiva, s time da od druge mora proći najmanje šest mjeseci. Dobivajući injekciju, Biden je odbacio kritike da bi SAD trebale dati više cjepiva siromašnijim zemljama prije nego počnu s docjepljivanjem u svojoj zemlji. "Mi ćemo učiniti što trebamo", rekao je.

Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) još nije razmotrila zahtjev Moderne za 'booster' dozom, a Johnson & Johnson još nije ni aplicirao. Stručnjaci nastavljaju promovirati cijepljenje dok regionalna žarišta bolesti širom SAD-a nastavljaju opterećivati zdravstveni sustav koji bi mogao dodatno biti narušen zbog iscrpljenosti liječnika i medicinskih sestara ili zbog osoblja koje se odbija cijepiti.

Komentara 20

LE
LeonardoGoldman
01:02 28.09.2021.

Bas me zanima sto će primiti za godinu dana.

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
02:56 28.09.2021.

Nije on primio cjepivo, nego svjezu novorodjenacku plazmu punu maticnih stanica i ostalih blagotvornih cimbenika koji produljuju zivot i lijece kronicne bolesti.

NE
Nez
08:07 28.09.2021.

Zaboli me...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije