Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera
Povratak na članak

Američki FBI uhitio deset ruskih špijuna

Uhićeni su jučer u saveznim državama New York, New Jersey, Massachusetts i Virginija.

Komentari 22

Avatar DonLon
DonLon
10:29 30.06.2010.

Cijela prica, za sada, zvuci prilicno nezgrapno. Sto ce se ili se nece otkriti - bumo videli ! Trenutno se dosta prica o nezgrapnom pokusaju americke desnice da sabotira njima neprihvatljivo poboljsanje odnosa s Rusijom. Cekamo i citamo ....

VL
MM
Mladen Miletić
09:41 29.06.2010.

Sada su na redu Rusi da se pokažu da i oni nisu budale da znaju hapsiti i suditi...

VL
PO
poirot
09:57 29.06.2010.

Ameri su rešili da se manu ćorava posla. Volstrit žurnali i Vašington post, istovrmeno objavljuju neverovatnu proneveru zapadnog novca u Afganistanu odmah po vraćanju \"odbeglog\" Mekristala. Lako se ulazi u Afganistan ali se teško izlazi. Zato je najbolje se držati proverenih \"ruskih špijuna\". Mnogo pompe za malo mara.

VL
Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
10:29 29.06.2010.

Koliko god odnosi Rusa i Amera zatopljavali, koliko god predsjednici zajednički jeli hamburgere i pili pivo, među njima ostaje vječno rivalstvo, neovisno tko će voditi jednu ili drugu državu.

VL
Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
10:30 29.06.2010.

Neprijateljstvo više ne, ali rivalstvo itekako da. To su različiti pojmovi.

VL
MM
Mladen Miletić
10:45 29.06.2010.

Jednoga ljepoga dana če poletijeti Petrioti i drugi idioti jel jedni pričaju a drugi pametni rade na tome da se dobro i sigurno super brzo odbrane od NEPRIJATELJA! Kada iznenada zatutnji onda se nema šta čekati i telefonirati ili pričatiti sa kime - dans ako ne želiš da ostaneš doma i sa svojim atomskim bombama i raketama zatrpan-uniušten .. Bit če jako uzbudljivo i za večinu jako kratko se diviti efektu gljiva nad velikim gradovima ! Vidimo kada se malo ulja raspe kako je sranje a samo da se potope ti bušađije evo ti sranja do iznemoglosti o atomskim centralama da ne počinjemo da pričamo.... Pravi scenario ne žele ni da objavljuju veliki ali su super spremni na njega....

VL
OP
opančar
12:54 29.06.2010.

mogu baćuški soli stavit na rep ameri, baćuška nije ni osjetio svjetsku krizu, naprotiv rubalj je čak ojačao u odnosu na eur i dolar za 14 posto.

VL
10
101lakeoswego
13:31 29.06.2010.

pokjoj im vjecni hehehehehehehe, sad budu barem imali mira a ne straha hehehehehe

VL
OB
-obrisani-
13:49 29.06.2010.

sada će u Rusiji također biti spektakularno uhvačeni američki špijuni, tako je to oduvjek i bilo. Špijuni se igraju,

VL
OB
-obrisani-
15:07 29.06.2010.

...............\'Svi su optuženi za sudjelovanje u zavjeri da se prikupljaju obavještajni podaci u korist strane zemlje\'................... _________________________________________________________________ ma nije moguce,ha,ha,ha.....Pa USA i Rusija su obje demokratske zemlje. ( Hmmmmmmmmm mozda je Amerika vise demokratska pa ne spijunira Rusiju)........ovo je samomo jos jedna TEORIJA zavjere

VL
DU
Deleted user
14:38 29.06.2010.

Američki FBI skreće pažnju sa najveće ekološke katastrofe. Koju su izazvali Britanci i Ameri. A što se tiče tih špijuna ameri su ionako odavno znali za njih pa ih koriste kao pokeraši kao karte iz rukava u nadi da ćee smanjiti pozornost kako su njihovi bogati pohlepnici uništili ocean.

VL
RE
rezonancija
16:22 29.06.2010.

Eh kada bi se svijetu prezentirale top vijesti iz ovoga realiteta...mnogi bi trenutno umrli od soka...

VL
RE
rezonancija
16:38 29.06.2010.

izmanipularani smo onoliko koliko...to dopustamo

VL
Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
17:37 29.06.2010.

piše na jednom drugom portalu da je iz Moskve \"špijunima\" poslana poruka: »Poslani ste u SAD-u u dugoročnu službu. Vaše obrazovanje, bankovni računi, auto, kuća i slično, sve služi jednome cilju: ispunjenju vaše glavne misije, odnosno da tražite i razvijatee odnose u političkim krugovima u SAD-u i šaljete obavještajna izvješća« ma to se neki mulac koji je čitao previše Folleta ili Cruza Smitha zafrkava, zar bi ijedna obavještajna služba poslala svojiim agentima na terenu takvu suludu poruku, kao da oni na terenu već ne znaju zašto su tamo? too much Hollywood...

VL
OB
-obrisani-
17:59 29.06.2010.

Sve optuzbe imenovane su bez transparensi sve je to nekako maglovito i prikazuje opcenitosti. Ovo je cak gore nego sto je bilo za vrijeme komunizma. Na jednom mijestu strane novine izvjestavaju da je jedan optuzeni slao preko interneta sliku a a iza slike je bio tekst. Ali tuzioc i CIA ne kazu sto je bilo u teksu. Drugom priliko kaze da je jedan optuzeni primio novac od ruskog sluzbenika. Zar je to zlocin primiti novac. Na trcem mijestu pise da netko zakopao novac s bocom u zemlju... pa ovo slici na zivi cirkus. Da se ovo dogodilo britanskim ili americkim gradjanima, bila bi poruka nesmi im ni dlaka pasti s glave. Vi nesmite suditi nasim drzavljanima. To je staljinisticki proces, bila bi vika njihove stampe. Sloboda...demokracija bi vikali na sav glas a sluganske novine sirom svijewta to papagajski prenosile. Najvaznije pravilo za uspjesnu spijunazu je doticni mora imati neki znacajan polozaj u nekoj vaznoj instituciji. Tragovi prstiju neokonzervativaca su svuda. Svrha je ponovo upregnuti hladni rat, ugroziti svijet krenuti u novi val za osvajanje svijeta a nobelovca Obamu diskreditirati i torpedirati njegovu politiku svjetskog popustanja. Popustanje i mir u svijetu je opasno za americke nacionalne imperijaliste - AIN

VL
OB
-obrisani-
18:04 29.06.2010.

Ovako BBC zapocimlje The claims had set back attempts by President Barack Obama to reset ties with Moscow, the official added. Optuzbe su zaustavile reset proces pokrenut od strane Obame-kaze offical ( dakle americki cinovnik ) kojega BBC prenosi alili mu ne zeli reci ime. Dakle neokonzervativci torpediraju popustanje i zelu zapoceti ponovo hladni rat.

VL
OB
-obrisani-
18:32 29.06.2010.

Gordijevski je dobio titulu Viteza od britanske kraljice. Taj spijun je najvise doturao kod Britanaca. Gary Powers je isto bio americki spijun i upravljao je avionom U2 Njega su Rusi oborili ..... Neokonzervativci su cekali povoljni moment da nanesu najvisee stete popustanju izmedju Amerike i Rusije. Ovo je osobni udarac za Obamu. Zakljucak Dok god Francuska, Italija, Njemacka, Kina, Indija,Ukrajina,Brazil,Turska podrzavaju da svijet bude visepolarni i da Rusija ima pravo na egzistenciju i razvoj Americi nece uspijeti zagospodariti Rusijom i svijetom. Ovo je koalicija Unwilling-dakle koalicja onih koji ne zelu jednopolarni svijet.

VL
OB
-obrisani-
18:19 29.06.2010.

Najveci spijun svih vremena koji je bio Rus a spijunirao je za Veliku Britaniju bio je Oleg Gordijevski. Britanci ga zovu spijunom ali ako je bio koji slucajem Englez pa spijunirao za Rusiju oni ga zovu Izdajnik ( Traiter ). Gordijevski je imao cin pukovnika u KGB Dakle da bi netko dao vazne informacije on mora zauzimati visoki polozaj u znacajnoj organizaciji. Klaus Fuhs je isto bio spijun u Los Alamosu davao je informacije Sovjetima o atomskoj bombi. George Blake je bio dvostruki agent radio je za Amerikance i njih je nagovorio da kopaju tunel iz zapadno u istocni Berlin po preporuci Sovjeta. Amerikanci su ga poslusali i dvije godine su \" prisluskivali \" razgovore.hahhhaaa Legenada svih spijuna je cuveni Britanac Kim Philby kad se vratio u Rusiju dobio je cin generala. Neki sumnjaju da cak i Viktor Rotschild bio ruski spijun Na kraju tu je isto jedan velikan svih spijuna a to je Dr. richard Sorge. Ima i film Wer sind Sie Herr Sorge?

VL
OB
-obrisani-
18:48 29.06.2010.

Najprije su americka medija javila da su uhvatili spijune Sad prema najnovijim vijestima Njima se nece suditi za spijunazu Nego zato sto nisu bili registrirani agenti ( sic ) i za prijenos novca ( sic ) Za dva ili tri tjedna ce biti nova verzija. Istina nije vazna. Vazno je zatrovati odnose izmedju ova dva velika i ponossna naroda.

VL
OB
-obrisani-
19:30 29.06.2010.

Uhitiše deset špijuna i još jednoga na Cipru, a Medwedjewa stolica na kojoj je sjedio pricajuci s Obamom, još se ohladila nije. A valjda se oko nekih stvari nisu mogli dogovoriti? ili možda Ruski ministar vanjskih poslova putuje danas Bliskimkim istokom, posjecuje Egipat i Palestinu. Malo ce popricat s vodecim izraelskim funkcionarima, zatim s Abbasom, zatim s Mubarakom i Ahmed Abul Gheitom (ministar vanjskih poslova Egipta), zatim s generalnim sekretarom arapske lige Moussa-om. A valjda se o necemu dogovaraju? ili možda Rusija je ogorcena i ostro prosvjeduje radi zaplijene tehnike i strojeva namijenjenih iranskoj nuklearki u izgradnji u Bushehru. Zaplijenu je odobrila i izvrsila Njemacka vlada. A valjda ce se dogovoriti? Valjda?

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.