Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera

Američki FBI uhitio deset ruskih špijuna

ruski špijuni
REUTERS
29.06.2010.
u 09:24

Uhićeni su jučer u saveznim državama New York, New Jersey, Massachusetts i Virginija.

Američko ministarstvo pravosuđa objavilo je da je uhićeno deset osoba koje se tereti za špijunažu u korist Rusije, objavio je Glas Amerike (VOA).

Osam uhićenih došlo je u Sjedinjene Države prije prilično dugo vremena sa,  tvrdi FBI, zadatkom da se ''amerikaniziraju'' te razviju veze u ''američkim političkim krugovima''. Uhićenja su rezultat višegodišnje istrage FBI-ja koji je pratio ruske obavještajce, koje je, prema tvrdnji ministarstva pravosuđa, u SAD poslala ruska obavještajna služba SVR.

Jedna osoba koja se smatra članom ovoga špijunskog kruga i dalje se nalazi na slobodi. Špijuni su uhićeni jučer u saveznim državama New York, New Jersey, Massachusetts i Virginija.

Svi su optuženi za sudjelovanje u zavjeri da se prikupljaju obavještajni podaci u korist strane zemlje.  Osam od deset uhićenih optuženo je i za pranje novca.  Za kazneno djelo sudjelovanja u kriminalnoj zavjeri predviđena je maksimalna kazna od pet godina zatvora, a za pranje novca maksimalna kazna od dvadeset godina, prenosi VOA.

Ključne riječi

Komentara 22

MM
Mladen Miletić
09:41 29.06.2010.

Sada su na redu Rusi da se pokažu da i oni nisu budale da znaju hapsiti i suditi...

PO
poirot
09:57 29.06.2010.

Ameri su rešili da se manu ćorava posla. Volstrit žurnali i Vašington post, istovrmeno objavljuju neverovatnu proneveru zapadnog novca u Afganistanu odmah po vraćanju \"odbeglog\" Mekristala. Lako se ulazi u Afganistan ali se teško izlazi. Zato je najbolje se držati proverenih \"ruskih špijuna\". Mnogo pompe za malo mara.

Avatar DonLon
DonLon
10:29 30.06.2010.

Cijela prica, za sada, zvuci prilicno nezgrapno. Sto ce se ili se nece otkriti - bumo videli ! Trenutno se dosta prica o nezgrapnom pokusaju americke desnice da sabotira njima neprihvatljivo poboljsanje odnosa s Rusijom. Cekamo i citamo ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije