Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetske sile

Francuzi pripremaju zračne napade na ISIS, Rusi već razmještaju tenkove u Siriji

francuska vojska
Foto: DPA/PIXSELL
1/2
14.09.2015.
u 21:56

S druge strane, Rusija je već razmjestila nekoliko tenkova kod uzletišta u zračnoj luci u Siriji

Francuski predsjednik Francois Hollande kazao je da će njegove država morati izvesti zračne napade na militante takozvane Islamske države u Siriji, piše Guardian.

Vlasti u Parizu prošlog tjedna su najavile da će krenuti sa izviđačkim letovima iznad pozicija militanata. - Najavili smo da ćemo tim izviđačkim letovima utvrditi jesu li potrebni zračni napadi. I potrebni su - kazao je Hollande na konferenciji za medije. Dosad Francuska nije sudjelovala u zračnim napadima protiv ISIS-a strahujući da će time učvrstiti režim sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada.

Rusija u Siriji razmješta tenkove

Prošlog tjedna Hollande je kazao da je jedino rješenje za sirijsku krizu, koja je dovela do bijega milijuna Sirijaca iz države, odlazak Assada sa vlasti.

S druge strane, Rusija je već razmjestila nekoliko tenkova kod uzletišta u zračnoj luci u Siriji, kazala su Reutersu dvojica američkih neimenovanih dužnosnika. Dužnosnik je otkrio da je sedam ruskih tenkova tipa T-90 viđeno na aerodromu blizu sirijskog grada Latakije.

Taj je grad snažno uporište vojske režima sirijskog predsjednika Bashara al-Assada. Dvojica američkih dužnosnika dodala su da je Rusija na tom mjestu razmjestila i svoje topništvo.

>>Zašto Rusija gomila ljude i vojnu tehniku u Siriji

>>Rusija se uključila u rat u Siriji: 'Više nisu samo savjetnici'

Komentara 33

JU
juliata
18:55 14.09.2015.

moglo bi se reci krizzari, ali znamo da je to smisljeno uz izraelsku poruku

SS
stanoje_stanic
18:51 14.09.2015.

kojoti uvjek napadaju zajedno

BC
bura.curba
18:50 14.09.2015.

ne zna se tko je gori, izraelski cionizam sa svojim satelitimaili rusija, dobro se zna da i jedni i drugi svoje sake bacaju tamo gdje narod nema sansi da UN zakonima brani sebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije