Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tvrde libanonski izvori

Rusija se uključila u rat u Siriji: 'Više nisu samo savjetnici'

Vladimir Putin
Foto: Reuters/ PIXSELL
09.09.2015.
u 21:22

Dva američka dužnosnika rekla su da je Rusija u Siriju poslala dva nosača zrakoplova i dva zrakoplova

Ruske snage počele su sudjelovati u vojnim operacijama u Siriji kao podrška trupama Bashara al Assada, prema informacijama tri libanonska izbora upoznata s političkom i vojnom situacijom, javlja Reuters.

– Rusi više nisu samo savjetnici, odlučili su se uključiti u rat protiv terorizma – rekao je jedan libanonski izvor.

Dva američka dužnosnika rekla su da je Rusija u Siriju poslala dva nosača zrakoplova i dva zrakoplova te da je rasporedila manji broj mornaričkog pješaštva. Dodali su kako je namjera ruskih vojnih poteza ostala nejasna.

Jedan  američki dužnosnik rekao je da početne naznake sugeriraju da se fokus stavlja na pripremu uzletišta za avione u blizini lučkog grada Latakije, Assadova uporišta.

Rusko vojno uključenje u Siriji brine SAD koji je skeptičan oko ruskih namjera. – Rusija nije članica koalicije protiv ISIL-a, a njihova kontinuirana podrška Assadovu režimu potaknula je jačanje ISIL-a unutar Sirije i pogoršala je situaciju – izjavio je glasnogovornik State Departmenta John Kirby.

>> Stručnjaci: Putin je ozbiljan oko ulaska u Siriju, ali ne da bi gonio ISIL

Ključne riječi

Komentara 78

Avatar zong
zong
22:08 09.09.2015.

Pa ovo je za riknuti od smijeha! Rusija poslala dva nosača aviona a poznata je stvar da ruska vojna doktrina ne drži do nosača aviona i zato Rusija ima samo jedan nosač aviona "Admiral Kusnezow"... Ameri su se toliko uobrazili da više niti nepaze šta lažu!

Avatar commentator
commentator
22:07 09.09.2015.

......"brine SAD koji je skeptičan oko ruskih namjera. - Rusija nije članica koalicije protiv ISIL-a"..... E pa - ako nije članica koalicije, onda postoji ozbiljna mogućnost da netko konačno nanese neke štete tom isilu, ili da ih potpuno onesposobe, naravnoo taj netko je Rusija, koja nije članica te koalix.

DJ
djurex
21:48 09.09.2015.

rusija ce unistiti isil za jedan do dva dana..dosta je mazanja ociju i americko cionistickih manipulacija..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije