Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA DO KRAJA TJEDNA?

Američki dužnosnici tvrde: 'Planovi za slanje Patriota Ukrajini privode se kraju'

FILE PHOTO: Patriot missile defence system is seen at Sliac Airport, near Zvolen
Foto: RADOVAN STOKLASA/REUTERS
1/3
13.12.2022.
u 21:38

Raketni sustav Patriot američkog proizvođača Raytheon Technology Corp služi za presretanje raketa

SAD privodi kraju planove za slanje proturaketnog sustava Patriot Ukrajini, a konačnu odluku mogao bi donijeti do kraja tjedna, objavili su u utorak američki dužnosnici. Ukrajina je od zapadnih partnera zatražila pomoć u protuzračnoj obrani, uključujući američki sustav Patriot radi zaštite od teškog ruskog bombardiranja uglavnom energetske infrastrukture.

Raketni sustav Patriot američkog proizvođača Raytheon Technology Corp služi za presretanje raketa.

Dvojica dužnosnika, koji su željeli ostati anonimni, rekli su da bi odluka mogla uslijediti najranije u četvrtak, no još se čeka formalno odobrenje ministra obrane Lloyda Austina i predsjednika Joea Bidena.

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev upozorio je NATO da ne šalje Patriote Ukrajini i Moskva će to vjerojatno doživjeti kao eskalaciju.

>> VIDEO Papa otvoreno kritizirao Rusiju: 'Previše smo vidjeli krvi i nasilja, Ukrajina je uvučena u okrutan i besmislen rat'

Ključne riječi

Komentara 21

XA
xaron
04:57 14.12.2022.

Kompletna baterija PATRIOT košta 1 milijardu , a svaka raketa oko 3 miliona $. Iranski SU dron košta oko 5000$. Jedan Patriot lanser ima 4 rakete, a Iranski lanser ima 5 dronova.

DO
DomagojMarić
06:41 14.12.2022.

Više oružja više Mira?

VI
vidum
07:04 14.12.2022.

Svim sredstvima braniti sveto američko tlo u Ukrajini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije