Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTONY BLINKEN

Američki državni tajnik nazvao Plenkovića zbog srušenog drona, poznati detalji razgovora

Foto: Robert Anić/PIXSELL/POOL REUTERS
1/3
14.03.2022.
u 22:24

Uoči nastavka pregovora o izbornom zakonu BiH, zatražio sam potporu SAD-a da se postigne dogovor i osigura ravnopravnost Hrvata kao jednog od triju konstitutivnih naroda - stoji u tvitu.

Hrvatski premijer Andrej Plenković objavio je da je večeras razgovorao s američkim državnim tajnikom Antonyjem Blinkenom te da su pričali oko pada drona u Zagrebu.

- Večeras telefonski razgovor s državnim tajnikom Antonyjem Blinkenom, koji me nazvao da izrazi zabrinutost i podršku nakon pada drona u Zagrebu te spremnost da zajedno s NATO-om pomogne u zaštiti našeg neba. Pozdravio je hrvatsku jasnu podršku Ukrajini i napore za prihvat ukrajinskih izbjeglica - napisao je hrvatski premijer na Twitteru.

 

Jedna od tema između dvojice dužnosnika je bio i izborni zakon u BiH

- Potvrdili smo važnost jačanja zajedničke sigurnosti i strateškog dijaloga Hrvatske i SAD-a. Uoči nastavka pregovora o izbornom zakonu BiH, zatražio sam potporu SAD-a da se postigne dogovor i osigura ravnopravnost Hrvata kao jednog od triju konstitutivnih naroda - navodi Plenković.

 

Podsjećamo, bespilotna letjelica je pala u Zagrebu u četvrtak navečer, a premijer je danas potvrdio kako je na njoj pronađen eksploziv. 

- Danas smo održali sastanak sa svim nadležnim tijelima koja zajednički provode izvide i istragu o tome što se dogodilo. Dobili smo prve inicijalne informacije o kakvoj se vrsti vojnog drona radi. Kako bismo informirali javnost želim reći -  da, točno je ovo što je kazao ministar Banožić, na toj letjelici je bio eksploziv, neka vrsta bombe. Otkrit će se točno koja  - kazao je nakon održane sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

VIDEO: Nastavak očevida nakon pada letjelice na Jarunu

 

Komentara 51

AN
Anaid
23:15 14.03.2022.

Kako god, bolje da nas stite Amerikanci nego Rusi.

DU
Deleted user
23:46 14.03.2022.

Inspector Cluseau se konzultirao s Chief Inspectorom Dreyfusom. Pričali su o rupici na Jarunu. Inspector Cluseau se pohvalio da ima toliko povjerenje u NATO, da njegova PZO spava mirno, čak i kad iz Mađarske doleti NLO. Kako je navikao da institucije rade svoj posao, da se možda s time u Hrvatskoj i pretjeruje, jer je tako pola njegove vlade završilo u zatvoru, ali da je tako u Hrvarskoj - institucije rade svoj posao, pa nije očekivao da NATO ne bi odradio svoj posao, i to u naprednim demokracijama kao što su Rumunjska i Mađarska. Chief inspector ga je utješio da je sad barem vidio da se ne treba bojati Mađarskoga ekspanzionizma, da njima NLO može letjeti iznad glava skoro sat vremena, a da ga ne primjete.

MA
marta22
23:36 14.03.2022.

Nisu "pričali oko", nego su razgovarali o.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije