Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomažu Rusiji

Američki brodovi dolaze u Crno more

Američka ratna mornarica,brodovi
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
21.01.2014.
u 21:50

Ma što se dogodilo tijekom ZOI, pomoć će gotovo sigurno ostati neiskorištena jer Rusija neće strane vojnike

Američka će vojska tijekom Zimskih olimpijskih igara u Sočiju Rusiji na raspolaganje staviti pomorske i zračne snage koje bi mogle reagirati u slučaju potrebe i terorističkih napada.

– Ove postrojbe uključuju dva broda Američke ratne mornarice koji će biti stacionirani u Crnom moru. Brodovi će biti spremni za svaku vrstu akcije i potpore ruskoj vladi ako ona to zatraži, izjavio je glasnogovornik Pentagona, kontraadmiral John Kirby.

Posade i zapovjednici američkih ratnih brodova već se neko vrijeme uvježbavaju za ovu operaciju, posvećujući posebnu pažnju taktikama napada koje koriste islamski teroristi s područja Kavkaza. Naime, upravo je skupina Doku Umarova, samoproglašenoh emira Kavkaskog emirata najveća prijetnja sigurnosti Zimskih olimpijskih igara, a njegovi su bombaši samoubojice prije mjesec dana dva puta u dva dana napali civile u obližnjem Volgogradu.

Snaga islamista Doju Umarova jasna je i ruskom FSB-u kao i predsjedniku Putinu koji se zakleo kako će Olimpijske igre u Sočiju biti najsigurniji sportski događaj u povijesti. Oko grada postavljeni su “čelični obruči”, sigurnosne zone koje se protežu pedesetak kilometara u dubinu zemlje, grad je premrežen kamerama, a u Soči su dovedene tisuće policajaca, vojnika i pripadnika specijalnih postrojbi.

Islamisti sa svoje strane najavljuju velike i spektakularne napade. Ponuda SAD-a je bombastična, ali gotovo je sigurno da neće biti iskorištena. Naime, Rusija koja je ponovno prerasla u prvorazrednu vojnu, političku i ekonomsku svjetsku silu neće dopustiti iskrcavanje stranih vojnika na njenu tlu.

>>Ruske vlasti traže 'crne udovice'. Ovo je jedna od njih!?

Komentara 6

IS
istri
14:19 22.01.2014.

da nije bilo:USA, koji svi mrze danas bi bili sluge nazifasizma. USA nakon rata nisu nikoga okupirale kao sto je napravijo sssr, ili ste zaboravili koliko zemalja su bili sluge rusima. nas Niko nije dira njemacku USA su izgradile odd temelja. kad bi putvali u bivsim zemlama pod jarkom sssra bili smo:AMERIKANCI za njih sada kako su se od sssra oslobodili .oni su amerikanci za nas.

Avatar DonLon
DonLon
10:40 22.01.2014.

USA su ponudile pomoc u slucaju da se ukaze potreba. Vrlo pozitivna gesta, nadajmo se kako nece biti potrebno.

Avatar naroz
naroz
22:30 21.01.2014.

ahhh pa nije ovo Jugoslavia pa da rade sta hoce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije