Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PRAVILNIK

Američka vlada uvodi ekspresni proces za deportaciju emigranata

Donald Trump
Foto: REUTERS
23.07.2019.
u 07:24

Emigranti će moći biti deportirani bez odlaska pred sud u bilo kojem dijelu SAD-a.

Američka vlada donijela je odluku kojom će proces deportacije emigranata koji nemaju potrebne dokumente postati ekspresan i zaobići će sudove.

Prema novom pravilniku svaki emigrant koji ne može dokazati da se nalazi na tlu Sjedinjenih Američkih Država kontinuirano nalazi duže od dvije godine, može odmah biti deportiran. Uredba bi trebala postati službenom u utorak.

No, Američki Savez Građanskih Sloboda najavio je da će osporavati ovu uredbu pred sudom.

Prema dosadašnjoj praksi, trenutačnoj deportaciji podložni su bili samo emigranti uhićeni u području do 160 km od granice, koji su na američkom tlu proveli manje od dva tjedna. Migranti koji su privedeni u drugim dijelovima SAD-a morali su biti dovedeni pred sud i imali su pravo na odvjetnika.

Prema novom pravilniku, emigranti će moći biti deportirani bez odlaska pred sud u bilo kojem dijelu SAD-a.

Prema mišljenju političkih analitičara, američki predsjednik Donald Trump planira strogi pristup rješavanju emigrantskog problema prikazati kao jedan od temelja svoje kampanje za reizbor u Bijelu kuću 2020. godine.   

Komentara 6

DU
Deleted user
08:57 23.07.2019.

Bravo!!! To trebamo i u EU i to pod hitno!!!

Avatar Viktor999
Viktor999
11:46 23.07.2019.

Bravo za Trumpa dok istodobno vlasti u RH dogovaraju dovlačenje garavih parazita...

AL
Aleluja
08:26 24.07.2019.

Emigranata? E moj novinaru polupismeni... Emigrant je osoba koja je emigrirala, dakle napustila je zemlju i odselila nekamo dalje. Ovdje je riječ o imigrantima. I to samo o ILEGALNIM imigrantima, dakle osobama koje se protupravno nalaze na teritoriju SAD.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije