Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kampanja ambasade

Američka vicekonzulica uručila e-čitač virovitičkoj knjižnici

knjiznica (1)
Foto: Maja Šantoši
1/3
25.10.2013.
u 18:27

Vicekonzulica se zahvalila na pažnji te istaknula na kraju druženja da je znanje najvažnije i da ovom kampanjom američke ambasade nastoje pokazati mladima kako je lako čitati knjige

Virovitica je jedan od ukupno 30 gradova u Hrvatskoj, koja je dobila na dar e-čitač. U virovitičkoj knjižnici se danas obilježava Dan gradske knjižnice, a tim povodom je ravnateljica knjižnice ujedno i ugostila vicekonzulicu Lorraine Santo koja je iz New Jersey-ja stigla u Hrvatsku u svibnju, te od tada radi u američkom veleposlanstvu. Američka ambasada provodi diljem Hrvatske projekt pod nazivom „e-Readers at Your Fingertips“, u kojemu će u 30 gradova diljem RH podijeliti e-čitače gradskim čitaonicama i knjižnicama, a time ujedno promovira moderni način čitanja namijenjen mladim ali i nešto starijim generacijama. Mladima je danas praktičnije koristiti se e-čitačem jer je to jednostavan i zanimljiv način učenja i čitanja, istaknuli su govornici na ovom malom donacijskom domjenku. Ravnateljica gradske knjižnice i čitaonice Višnja Romaj je u svom pozdravu rekla da su prijatelji iz američke ambasade već izvršili nekoliko donacija knjižnici te im se srdačno zahvalila.- Knjiga zauzima važno mjesto u ljudskom životu, i svi imamo obvezu razvijati i moderne načine čitanja- istaknula je Romaj.

Ravnateljica knjižnice je u svom obraćanju prisutnima rekla da djelatnici knjižnice promiču uslugu vezanu uz knjigu te da uvijek krećemo od sebe prema drugima kojima nastojimo približiti moderan način čitanja. Virovitička knjižnica ima bogatu tradiciju koja počinje još u 19. Stoljeću, pa se tako bliži i proslava 140.godina djelovanja koju će virovitička knjižnica proslaviti sljedeće godine. Virovitička knjižnica postaje moderna knjižnica i sve potrebe, počevši od predškolske dobi pa sve do umirovljeniče, zrele dobi, mi možemo podmiriti. Raspolažemo sa 70 000-ak tisuća knjiga, no tu je i AV građa, e knjige i slično, rekla je ravnateljica. Sve knjižnice u svijetu sada već imaju kombiniranu ponudu od klasične knjige do e knjige pa ćemo tako uskoro dolaziti u knjižnice u kojima više neće biti bezbrojnih polica. Ravnateljica Romaj se zahvalila gradonačelniku Kirinu, te ostalima koji pomažu napretku i razvoju knjižnice. Ovaj e-čitač znači da će knjižnica od danas svojim korisnicima moći omogućiti korištenje e-čitača i izvan knjižnice, jer na internetu ipak postoji velik broj knjiga koje se možda i ne nalaze na policama knjižnice. Vicekonzulica američkog veleposlanstva Lorraine Santo je na tečnom hrvatskom pozdravila prisutne i izrazila oduševljenje Hrvatskom. -Mi cijenimo suradnju Hrvatske i SAD-a te ujedno želimo unaprijediti ona područja koja svakodnevno koristimo, a to su novine, portali, knjige pa čak i reklame koje gledamo na brojnim mobilnim aplikacijama koje svakodnevno koristimo.

Ovo je vrlo popularan način čitanja u SAD-u na koji čitatelj na najjednostavniji način možete doći do informacija vrlo brzo. Knjižnice smo odabrali kao mjesta u kojima ćemo darovati e-čitače kako bi i vi bili u korak s vremenom i modernom tehnologijom, a glavna stvar je da ga možete ponijeti bilo gdje i vrlo je jednostavan za korištenje.

Vicekonzulica se zahvalila na pažnji te istaknula na kraju druženja da je znanje najvažnije i da ovom kampanjom američke ambasade nastoje pokazati mladima koliko je lako čitati knjige. Uručenju donacije su prisustvovali učenici virovitičke gimnazije s profesorom Hrvojem Turčinovićem, te učenici Katoličke klasične gimnazije iz Virovitice.

>> Veleposlanstvo SAD-a brodskoj knjižnici doniralo e-čitač

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije