Naslovnica Vijesti Svijet

Američka ministrica razgledala granicu Izraela i Egipta zbog ideja za zid prema Meksiku

"Shvatila je izazove i prilike koje tamo postoje", istaknuo je jedan američki dužnosnik
13. lipnja 2018. u 00:20 10 komentara 674 prikaza
Kirstjen Nielsen
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Američka ministrica domovinske sigurnosti Kirstjen Nielsen u utorak je proučavala ograđenu izraelsku granicu s Egiptom kako bi dobila ideje za američku granicu s Meksikom na kojoj bi prema obećanju predsjednika Donalda Trumpa trebao niknuti zid, prenosi Israel Radio.

Donald Trump i Kim Jong Un POVIJESNI SUSRET Kako je svijet reagirao na susret Donalda Trumpa i Kim Jong-una: 'Vrag je u detaljima'

Trump je rekao kako Sjedinjene Države trebaju zid na svojoj 3,2 tisuće kilometara dugoj granici s Meksikom kako bi se spriječilo da ilegalni migranti i dalje dolaze iz Meksika, države koja bi prema američkom čelniku trebala platiti taj projekt i koja je odbacila tu ideju. 

Kirstjen Nielsen | Autor : Reuters/PIXSELL/Ilustracija Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu prošle je godine razljutio Meksiko kad je javno podržao Trumpovu inicijativu i predložio izraelsku granicu s Egiptom, pojačanu tornjevima i senzorima, kao uzor za budući zid. Trump se divio toj barijeri. 

Jedan američki dužnosnik koji je razgovarao s Reutersom pod uvjetom anonimnosti potvrdio je posjet Nielsen izraelsko-egipatskoj granici. 

"Shvatila je izazove i prilike koje tamo postoje", istaknuo je dužnosnik. 

Dennis Rodman SUMMIT U SINGAPURU Rasplakao se pred kamerom: Rodman emotivno komentirao susret Kima i Trumpa

Američko ministarstvo domovinske sigurnosti odbilo je komentirati. U priopćenju 8. lipnja objavilo je kako će ministrica na ovotjednom putovanju Izraelom "primiti operativne informacije o izraelskoj graničnoj infrastrukturi, tehnologiji i sustavima". 

Izraelska ograda sa žilet žicom, visoka između 5 i 8 metara, podignuta je u razdoblju od tri godine uz 230 kilometara granice s egipatskom pustinjom Sinaj. Koštala je oko 380 milijuna dolara

Izrael tvrdi kako je ograda zaustavila priljev afričkih migranata i infiltraciju militanata povezanih s Islamskom državom. 

Trump je u ožujku potpisao zakon Kongresa kojom je predviđeno 1,6 milijardi dolara za šest mjeseci rada na zidu za koji je tražio 25 milijardi. 

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

Kirstjen Nielsen
1 / 12
Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu! Italija - 362 000 aktivnog osoblja, 586 tenkova i oko 750 zrakoplova Italiju stavlja u 10 najmoćnijih vojnih sila svijeta. 
Povijesni susret Trumpa i Kima NAGRADA ZA MIR Nobel za Trumpa i Kima? 'Već se događalo da su nagradu dobile nasilne osobe' Donald Trump POVIJESNI SUSRET Trump otkrio kada bi se Sjevernoj Koreji mogle ukinuti sankcije
ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar 123456
  123456:

  I RH se treba odmah ugledati u Izrael!

 • kelab:

  Zivim u Kaliforniji. Kalifornije bez Meksikanca bi izdahnula. Koliko god cine nereda toliko i pridonose blagostanju. Zid nece rijesiti nista.

 • Avatar Ante-Portas
  Ante-Portas:

  Ako je nezaposlenost najmanja ikada do sada, zasto se onda boje ilegalnih radnika?