Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SKLADU S KURANOM
Povratak na članak

'Allahova banka' osvaja Europsku uniju

U Hrvatskoj se ne može otvoriti institucija koja posluje po šerijatu

Komentari 84

DU
dukidudoje
15:52 24.03.2015.

u ovim bankama, vam nece uskracivati prava, nece vam oduzeti ono sto je vama od zivota znacajno, nece vas odvuci u prosjacki stap..a sigurnost je bolja nego u svicarskim bankama..jer tu nema ni laganja, ni pranje novca....to je dobro zaa narod koji zeli cestit i dobar odnos

VL
DI
Diosiario
16:41 24.03.2015.

Kako radi ta banka? Dođe neka ženska i ovaj za pultom mu kaže da joj da karticu i osobnu, i ona mu da. Kako će on znati da je to prava vlasnica kartice kad te ženske meni s ovim kanturinama na glavi sve izgledaju jednako?

VL
Avatar CVARCI-KULEN-SLANINA
CVARCI-KULEN-SLANINA
17:13 24.03.2015.

Ne samo banka nego i mnogo drugoga ali meni ne mogu nista jer ja jedem cvarke-kulen i slaninu

VL
DU
Deleted user
15:29 24.03.2015.

Rata se sastoji od fiksnog iznosa za otkup vlasništva, a drugi je najamnina za preostali udio vlasništva. Što se više otkupi udjela, najamnina je manja. I sta je tu drugacije "Glavnica i kamate " ili "Fiksni i najamnina" kamate najamninaa ili interest sve je to isto. mislis da ako kazes drek ne mislis na g ovno.

VL
TT
tomoice_tomice
17:39 24.03.2015.

ohohoho, pa to i majstori iz HNB-a govore o bankarskim "proizvodima". Banke nemaju proizvode, već usluge. I ovo nije semantika.

VL
ST
stefj
16:03 24.03.2015.

Hm, kod nas je zakon da kada se posudi novac na bilo koji način, obavezno se mora zaračunati minimalna kamata i na to platiti porez. Znači poslovanje bez kamata nije moguće... A što se tiče gore navedene banke, nije to baš samo tako. Banka umjesto vas kupi nekretninu, onda je vama prodaje dio po dio. U konačnici vas ta nekretnina košta puno više nego da ste je sami kupili, naravno, mora i banka od nečega živjeti... I još nešto, to nema veze sa Švicarcem, jer osnovni problem Švicarca je tečaj, ne kamata. Ako s Islamskom bankom potpišete ugovor u Švicarcima, na istom ste... Najsličnije tom poslovanju kod nas je financijski leasing. Potpišete ugovor, kamata fiksna, oni kupe (npr. auto) za vas, a vi onda otplaćujete...

VL
Avatar alberto_tomba
alberto_tomba
17:09 24.03.2015.

To bi bilo izvedivo i u kršćanskoj verziji da se osnuje recimo "novozavjetna" banka jer današnje moderno bankarstvo u Hrvatskoj i Europi je nastalo i drži postulate "starozavjetnog" bankarstva koje dopušta kamatarenje a pogotovo kod posuđivanja strancima. Stari Zavjet i Tora su istovjetni i kao takvo danas egzistira judeo-kršćansko bankarstvo, da se kojim slučajem primjenjuju novozavjetni postulati vjerujem da bi bilo također sve puno moralnije i sa puno većim prosperitetom za narode i transparentnošću. Jednostavno jedan dan smo vjerni Katolici i kršćani a već drugi smo oni isti trgovci od prije Krista, sve za probitak.

VL
DU
Deleted user
20:31 24.03.2015.

nakon alahove banke eto i alahovih ratnika u europu

VL
ST
sttipe
23:45 24.03.2015.

nemere!!ovdi se zna čije smo mi ovce, nema vune za druge pastire. ni kad zob nose... E da oće doć, i njihovi bankari, i trgovci sjemenjem za poljoprivredu... Iako mi se čini da će ih prije ameri sve bombama satrat..

VL
MR
Mr. Right
01:00 25.03.2015.

Ako su te islamske banke toliko dobre neka prvo pomognu svojim muslimanima koji svakodnevno crkavaju od gladi

VL
LA
larala
06:50 25.03.2015.

nemojmo se zavaravati, i te banke na necem zarađuju....a, zanimljiv je i ovaj dio "S obzirom na postojeći regulatorni okvir koji je u cijelosti usklađen s relevantnim propisima Europske unije, proizlazi da u Republici Hrvatskoj nije moguće otvoriti islamsku bankuu koja bi poslovala po šerijatskim načelima" dok iste bez problema posluju u engleskoj i njemackoj.... šta su to naši politicari potpisali?

VL
Avatar emilsalis
emilsalis
17:03 24.03.2015.

Nema niti jedne razlike od bilo koje knvencionalne banke jedino da ne daju novac za sulude projekte !!!

VL
DU
Deleted user
17:08 24.03.2015.

Vidim neki su se već digli na zadnje noge na sam spomen ovakve banke. Jer kako možeš poslovati a da bar ne platiš razne profitere i pljačkaše.

VL
MR
Mr. Right
01:02 25.03.2015.

Zapadu nije potrebna islamska pomoc i njihove banke naj vise ce nam pomoc da se prestanu doseljavat

VL
MR
Mr. Right
01:08 25.03.2015.

Sto se tice kamata po serijatskom zakonu muslimam muslimanu ne smije uzet kamatu a kristijani ce placat kamate i za sebe i za muslimane , islam je politicka ideologija koja je dizajnirana za unistavanje svega sto nije islamsko a njihovohovo bankarstvo je dio toga

VL
CO
coolman
08:44 25.03.2015.

Znači i takva banka traži da joj vratiš novac?! Opet jedno razočaranje.

VL
AA
aabbcc
15:50 24.03.2015.

Neke evropske banke vec zaracunavaju stedisama (-), negativnu kamatu na stednju i to je OK Treba stimulisati ljude koji uzimaju kredite i rade, grade sa novcem a ne stedise !!!!

VL
Avatar rothmans
rothmans
22:21 24.03.2015.

ja mislim da je ovo ulaz na mala vrata i skupljanje kapitala, zatim financiranje tko zna cega, i pljacke, silovanja i okrutna ubojstva nisu po "sherijatskim zakonima" ali ih ipak podrzavaju i financiraju islaamski mocnici i drzavnici, a osim toga nema "dobre" i "bolje" banke, sve su iste i na ovaj ili onaj nacin zaradjuju na ljudima i deru ih

VL
MK
marcel.kocan
10:14 25.03.2015.

Kako funkcionira takva banka? Jednostavno, ti kažeš kakav stan kupuješ, onda ga banka ne kupi na svoje ime, za sto tisuća eura, a ti njoj kroz dvadeset godina otplatiš dvjesto tisuća eura, i kroz to vrijeme ne možeš raskinuti ugovor, prodati stan, niti išta drugo. Ako ne platiš "rentu" dva mjeseca izbace te na cestu. Kod naših "banditskih" banaka stan pod hipotekom možeš prodati i vratiti banci ostatak ako ne možeš plaćati (radio sam to, nikakav problem), a platiš duplo manje kamata. Je, ne zove se "kamata" nego "renta", nije govno nego se pas posrao.

VL
TE
Televizor
18:06 24.03.2015.

Ovo su priče za malo djecu. Znaju li oduševljeni čitatelji ovog teksta jednu razvijenu islamsku državu a da nije bogatstvo ostvarila na nafti? Pa kako pobogu a tako im je divan bankarski sektor?

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.