Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Todorić:

'Alix je firma za pranje novca. Sve će porušiti i spaliti'

Ivica Todorić
Foto: Simon Dawson/REUTERS/PIXSELL
26.02.2018.
u 14:58

To neće dobro završiti, to nikako ne može dobro završiti i smatram da je to ogromna sramota za Hrvatsku, kaže Todorić

Ivica Todorić danas je objavio novi vlog pod naslovom "Tko su partneri hrvatske Vlade u Agrokoru" u kojem proziva sudionike u procesu oko koncerna za sukob interesa.

Todorić navodi kako je Knighthead kupovao Agrokorove bondove uz pravni savjet jedne hrvatske odvjetničke kancelarije te da je njihov hrvatski pravni savjetnik nakon kupnje tih bondova postao član vjerovničkog vijeća. Nakon toga je, kaže, otišao za glavnog savjetnika Agrokora pa je s Knightheadom radio na roll-up ugovoru na drugoj strani.

- Mislim, to su toliki sukobi interesa, to je toliko sve kriminalno, to je sve toliko nemoguće da je upravo nevjerojatno da si netko može dozvoliti da u takvim poslovima sudjeluje. Pazite, oni su u roll-upu digli nepotrebne volumene novca sa strane Agrokora da bi što je moguće više prodali bondova. Uzeli su osiguranje u Hong Kongu - kaže Todorić, koji je napao i Alix Partners nazvavši je "firmom za pranje novaca".

- Kako je to u jednoj pravnoj državi uopće moguće? - pita se Todorić. Spomenuo je i premijera Andreja Plenkovića i potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić.

- Nažalost, naš premijer je sudjelovao na početku, razgovarao s Alvarezom... Potpredsjednica Vlade kaže da je na čelu svega i stvarno jest. O svemu je odlučivala - rekao je Todorić.

Za Alix je rekao da rade nagodbu gdje će uzeti novac koji su osigurali i nakon toga "sve za sobom porušiti, likvidirati i spaliti da se ne nađu njihovi tragovi".

- I naša Vlada s njima sjedi i daje im politički mandat. To neće dobro završiti, to nikako ne može dobro završiti i smatram da je to ogromna sramota za Hrvatsku i hrvatsko pravosuđe i što se prije to završi, to je bolje, inače će doći do ogromnog kaosa - zaključuje Todorić.

Komentara 23

DA
darkohorva
15:22 26.02.2018.

Pa ti bi Todoriću bubreg dao da si mogao takve kredite dobiti u travnju 2017. ali ti ih nitko nije htio dati jer si sve prevario, bio si stjeran u kut i zato si sve predao vladi, sad tu pametiješeš iz Londona s novcem kojeg si najviše ti izvukao iz Agrokora. Koliki su ti mjesečni troškovi u Londonu,? Najmanje 200 tisuća funti trošiš na odvjetnike i život u Londonu.

Avatar imotska115
imotska115
15:18 26.02.2018.

A ti si bio domaći izvor za pranje novca, zajedno sa vladom. Kad su ti zatvorili kanalizaciju i sad si tu gdje jesi, i ne kmeči više.

GE
genex
16:57 26.02.2018.

pa zna stručnjak kako se pere lova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije