Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Alix je firma za pranje novca. Sve će porušiti i spaliti'

To neće dobro završiti, to nikako ne može dobro završiti i smatram da je to ogromna sramota za Hrvatsku, kaže Todorić
26. veljače 2018. u 14:58 23 komentara 1998 prikaza
Ivica Todorić
Foto: Simon Dawson/REUTERS/PIXSELL

Ivica Todorić danas je objavio novi vlog pod naslovom "Tko su partneri hrvatske Vlade u Agrokoru" u kojem proziva sudionike u procesu oko koncerna za sukob interesa.

Dolazak članova na sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a agrokor Plenković: Ovog tjedna ćemo imati prijedlog, tražimo ljude koji se s tim mogu nositi

Todorić navodi kako je Knighthead kupovao Agrokorove bondove uz pravni savjet jedne hrvatske odvjetničke kancelarije te da je njihov hrvatski pravni savjetnik nakon kupnje tih bondova postao član vjerovničkog vijeća. Nakon toga je, kaže, otišao za glavnog savjetnika Agrokora pa je s Knightheadom radio na roll-up ugovoru na drugoj strani.

- Mislim, to su toliki sukobi interesa, to je toliko sve kriminalno, to je sve toliko nemoguće da je upravo nevjerojatno da si netko može dozvoliti da u takvim poslovima sudjeluje. Pazite, oni su u roll-upu digli nepotrebne volumene novca sa strane Agrokora da bi što je moguće više prodali bondova. Uzeli su osiguranje u Hong Kongu - kaže Todorić, koji je napao i Alix Partners nazvavši je "firmom za pranje novaca".

- Kako je to u jednoj pravnoj državi uopće moguće? - pita se Todorić. Spomenuo je i premijera Andreja Plenkovića i potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić.

- Nažalost, naš premijer je sudjelovao na početku, razgovarao s Alvarezom... Potpredsjednica Vlade kaže da je na čelu svega i stvarno jest. O svemu je odlučivala - rekao je Todorić.

Za Alix je rekao da rade nagodbu gdje će uzeti novac koji su osigurali i nakon toga "sve za sobom porušiti, likvidirati i spaliti da se ne nađu njihovi tragovi".

- I naša Vlada s njima sjedi i daje im politički mandat. To neće dobro završiti, to nikako ne može dobro završiti i smatram da je to ogromna sramota za Hrvatsku i hrvatsko pravosuđe i što se prije to završi, to je bolje, inače će doći do ogromnog kaosa - zaključuje Todorić.

Marin Pucar, šef uprave Podravke i čelnik Udruge dobavljača Agrokora 'važna stabilnost' Pucar: Završetak nagodbe možemo očekivati u srpnju Službena dužnost DORH provjerava Todorićeve prijave protiv Ramljaka Ivica Todorić Novi blog Todorić se ponovno oglasio: Istina neće stati
Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
 • darkohorva:

  Pa ti bi Todoriću bubreg dao da si mogao takve kredite dobiti u travnju 2017. ali ti ih nitko nije htio dati jer si sve prevario, bio si stjeran u kut i zato si sve predao vladi, sad tu pametiješ ... prikaži još!eš iz Londona s novcem kojeg si najviše ti izvukao iz Agrokora. Koliki su ti mjesečni troškovi u Londonu,? Najmanje 200 tisuća funti trošiš na odvjetnike i život u Londonu.

 • Avatar imotska115
  imotska115:

  A ti si bio domaći izvor za pranje novca, zajedno sa vladom. Kad su ti zatvorili kanalizaciju i sad si tu gdje jesi, i ne kmeči više.

 • genex:

  pa zna stručnjak kako se pere lova.