Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
djeca rastavljenih roditelja

Alimentacije idu do 900 eura mjesečno za dijete. Roditelj dužan uzdržavati do 26. godine

31.03.2023.
u 06:31

Premda ministar svake godine objavljuje novi iznos minimalne alimentacije, ovisno o porastu plaća, ne postoji obveza automatskog povećanja iznosa alimentacije kada, na primjer, dijete preskoči u stariju dob ili kada roditelj napreduje na poslu pa mu se povećaju primanja. O iznosu alimentacije ponajprije se moraju dogovoriti roditelji, a novac najčešće uplaćuje roditelj s kojim dijete ne živi,

Ključne riječi

Komentara 18

HA
hacker
10:12 31.03.2023.

I to je jedan od razloga zašto je sve manje brakova i djece! Napraviš dijete ženi te te ona ostavi radi mlađeg ljubavnika a sustav je takav da kod razvoda dijete u 99 posto slučajeva dobiva majka a ti ondaa uzdržavaj ženu dijete i ljubavnika, i to onda uglavnom odbija mlade ljude da se žene i osnivaju obitelj...

Avatar Bobiii
Bobiii
13:17 31.03.2023.

Roditelj mora financirati dijete do 36 godine ako se dijete školuje. Tada ga dijete strpa u starački dom,proda mu stan i nastavi samo sebe financirati.

DU
Deleted user
07:55 31.03.2023.

Majka već 10 godina ne viđa dijete, niti plaća alimentaciju. Tko ju može prisiliti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije