Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vulin: Vučića će dočekati ustaše. Jandroković: Neka Vulin pazi što govori

To je zbog toga što Vučić ima hrabrosti reći da Srbi imaju svoje interese i da će Srbija braniti Srbe koji žive na prostoru Hrvatske, rekao je Vulin
08. veljače 2018. u 14:54 221 komentara 9485 prikaza
Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin
Foto: Srđan Ilić/PIXSELL

Naš predsjednik ide tamo gdje će ga dočekati ustaše na trgovima, koji će pokušavati doći do njega, kao što su došli i pokušali ga ubiti u Srebrenici, rekao je ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin govoreći o budućem posjetu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Zagrebu, na što je predsjednik Sabora Gordan Jandroković uzvratio da bi Vučić svojim suradnicima trebao reći da paze što govore.

Ministar Kuščević osvrnuo se na pitanje ratne odštete Kuščević: Hrvatska ima pravo tražiti ratnu odštetu od Srbije

Vulin je novinarima rekao da "Aleksandar Vučić ide u Hrvatsku da bi se borio za položaj Srba u toj državi i pokušao poboljšati odnose dvije zemlje, a bit će, nažalost, dočekan s ustašama i pričama o ratnoj šteti".

– Rekao sam Vučiću da ne treba ići u Hrvatsku u ovoj atmosferi i da nije dobar način na koji ga dočekuju. Ne vjerujem u iskrenost Hrvatske i želju da se poprave naši odnosi – rekao je.

– Tamo će se skupiti ustaše na trgovima i demonstrirati protiv njegova dolaska, kao da njegov posjet može donijeti neko zlo. To je zbog toga što Vučić ima hrabrosti reći da Srbi imaju svoje interese i da će Srbija braniti Srbe koji žive na prostoru Hrvatske, kao i da se neće ponoviti Oluja – rekao je Vulin, prenosi N1.

Vulin kaže da Vučić u Hrvatskoj želi razgovarati o isplati mirovina protjeranim Srbima, rješavanju pitanja njihova radnog staža, o ljudskim pravima, Zakonu o braniteljima kojim je 500.000 državljana Hrvatske srpske nacionalnosti proglašeno agresorima, kao i o zakonu o plaćanju poreza za zemlju koja se ne koristi. 

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković ocijenio je da je ta izjava destruktivan signal koji može pokvariti sve napore koji su dosad učinjeni da bi do tog susreta uopće došlo.

– To je izjava koja nipošto ne pridonosi pozitivnom ozračju koje bi trebalo biti vezano uz posjet predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. To su signali koji su vrlo destruktivni i koji mogu pokvariti sve napore koji su dosad učinjeni da bi do tog susreta uopće došlo i da bi on dao određeni pozitivan rezultat. To je posao koji bi sâm predsjednik Srbije trebao odraditi jer je njegov blizak suradnik. Dakle, morao bi reći svojim suradnicima da paze što govore – komentirao je Jandroković novinarima nakon sjednice Vlade.

Istog je stava i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić koji također smatra da bi se predsjednik Srbije morao očitovati o izjavama svojih ministara, i Vulina i srpskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića.

Vulinovu izjavu po kojoj će Vučića u Hrvatskoj dočekati hrpa ustaša na trgovima, komentirao je novinarima i ministar uprave Lovro Kuščević.

– Bože sačuvaj, u Hrvatskoj ne postoje ustaše, ne postoje partizani, postoje samo hrvatski domoljubi, hrvatski građani i sasvim sigurno je zajamčena sigurnost svakom stranom državljaninu koji posjeti Hrvatsku – rekao je Kuščević.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković rekao je kako u Hrvatskoj nigdje ne vidi ustaše te da izjave srbijanskog ministra Vulina smatra pretjerivanjem.

– Mislim da ne treba slati takve poruke, to jednostavno nije tako. U Hrvatskoj ne vidim nigdje ustaše i, što se toga tiče, mislim da  je to stvarno pretjerivanje – rekao je pred Banskim dvorima Bošnjaković novinarima. 

U vezi s temama razgovora između hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića za njegova službenog posjeta Zagrebu, Bošnjaković je uputio novinare da se za tu informaciju obrate Uredu hrvatske predsjednice.        

– Koje će teme biti otvorene između predsjednice Grabar-Kitarović i predsjednika Vučića, to zna Ured predsjednice i dobit ćete tamo informaciju – rekao je ministar pravosuđa. 

Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin
1 / 9
Beograd: Aleksandar Vučić održao konferenciju povodom ubojstva Olivera Ivanovića
Tomo Medved Medved: Na sastanku s Vučićem trebalo bi razgovarati o obvezama Srbije iz poglavlja 23 Beograd: Aleksandar Vučić održao konferenciju povodom ubojstva Olivera Ivanovića BURNA REAKCIJA Vučić: Bio sam iznenađen i zaprepašten temom koju je Plenković pokrenuo Andrej Plenković Andrej Plenković: 'Ratna odšteta bit će tema mog razgovora s Vučićem'
Sezona skijanja
Sezona skijanja
Kada se putovanje pretvori u noćnu moru

A1 izdvaja za Vas

 • MrkiMedo:

  U svakom slucaju je istina da dolazi....CETNIK!

 • Avatar FrancJunior
  FrancJunior:

  Za Vulina bi bilo pametnije da se bori za prava Roma, njegovog plemena!

 • Avatar Apsalar
  Apsalar:

  Ustaše u Srebrenici?! Ovaj Slobin vrtni patuljak i sanja Ustaše biće...