Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIKA IZ SRBIJE

Aleksandar Vulin o Orepićevoj izjavi: Bojim se da je ovo najava rasnih zakona kao u NDH

14.08.2016.
u 14:32

Kada jednu naciju optužite da krši zakon i da laže, onda vi najavljujete donošenje tih zakona, rekao je Vulin

Nakon izjave ministra unutarnjih poslova u Vladi RH Vlahe Orepića o brisanju prebivališta i (ne)uvođenju dvojezičnosti u Vukovar oglasio se i novi/stari ministar u srbijanskoj Vladi Aleksandar Vulin.

- U Nezavisnoj Državi Hrvatskoj su postojali takozvani rasni zakoni na osnovu kojih ste mogli da ubijete ili opljačkate Srbina, Jevreja ili Roma i bojim se da je ovo najava rasnih zakona kao u NDH. Kada jednu naciju optužite da krši zakon i da laže, onda vi najavljujete donošenje tih zakona, rekao je Vulin.

Dodao je i ako su rasni zakoni budućnost jedne europske države da onda moramo da se zapitamo kakva je to Europa i da li Europa uopće misli da može da privuče bilo koga, pa i Srbiju sa takvom politikom.

Govoreći na ovu temu Vulin je rekao da Srbija kada je upozoravala na povratak ustaštva u Hrvatskoj nije to govorila zato što joj se ne sviđaju nečije pjesme ili način na koji se paradira Kninom već zato što se to završi time da je problem što Srbi pišu ćirilicom i što uopće žive u Hrvatskoj. 

- Umjesto da ministar sprovede zakon i omogući Srbima da pišu ćirilicom on traži zakonska rješenja da Srbi ne pišu svojim pismom. To je nešto što izaziva veliku zabrinutost u Vladi Srbije i to je nešto što bi moralo da zabrine i EU, rekao je Vulin.

>> Milanović, Ostojić i Pupovac su kretori kaosa u Vukovaru. Orepić radi na sređivanju stanja

Komentara 84

Avatar imotska115
imotska115
14:51 14.08.2016.

Valjda nam nece Srbija postavljati zakone unutar Hrvatske za svoje genocidne Srbe, i one koji su ukrvarili ruke u Vukovaru, i cijeloj Hrvatskoj.

SN
snajper
15:06 14.08.2016.

Vulina odmah uhapsiti, cim prijede granicu zbog huskanja srbalja. Isti obrazac kao i seselj. Mi umjesto da nagazimo srbe jos jace uvijek se netko nade da se izvinjava. Pa se predsjednica izvnjava zbog nabavke helica, kao to nije protiv srba.. Ne nego protiv moje mame . To je za svakog ko pokusa pravit nered u hrvatskoj a kod nas osim srba nema tko pravit nered.

Avatar dotur vice
dotur vice
15:05 14.08.2016.

Idi bree aco, žiri prasad....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije