Naslovnica Vijesti Svijet

Al-Qa'ida potvrdila Osaminu smrt i najavila objavu preostale snimke

Bin Ladenova smrt bit će prokletstvo za SAD, prijeti Al-Qa'ida, pozivajući Pakistance na ustanak
06. svibnja 2011. u 15:39 236 komentara 5 prikaza
Muslimani

Al Qa'ida je izjavom potvrdila da je njen vođa Osama bin Laden ubijen u ponedjeljak u sjevernom Pakistanu. U Al-Qa'idinoj se izjavi najavljuje i da će uskoro biti objavljena audiosnimka Bin Ladenova govora snimljena tjedan dana prije smrti. Priopćenje terorističke mreže objavili su internetski forumi koji zagovaraju džihad.

U izjavi se navodi kako njegova krv nije pala uzalud te da će Al- Qa'ida nastaviti s napadima na SAD i saveznike, prenosi BBC. Bin Ladenova smrt bit će prokletstvo za SAD, prijeti Al-Qa'ida i nastavlja:
 – Sreća Amerikanaca pretvorit će se u tugu, a njihova će se krv pomiješati sa suzama. Pozivamo svoj muslimanski narod u Pakistanu, na čijem je tlu šeik Osama ubijen, da se digne u znak pobune – navodi se u priopćenju.

U Pakistanu se nakon akcije američkih marinaca održavaju brojni prosvjedi. Kako javlja BBC, danas je u samom Abbottabadu nakon molitve prosvjedovalo oko 1000 Pakistanaca. Palili su gume, blokirali glavnu cestu i uzvikivali slogane protiv Amerike.

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    a znaš li nama ili sebi objasniti, zašto?

  • @rea:

    A dogadja se to da je marsijanac u crnini već par dana. S njime i ploto, fantemlati, i ostali sljedbenici. Plaču, nikako da se dogovore, mrtav, nije mrtav, he,he.

  • -obrisani-:

    Zamisli Marsija kako jauče i vrišti čua kosu za nekim Miloradom samo zbog love... hhahah