Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Interaktivna web-platforma

Al Jazeera Balkans pokrenula projekt Sarajevo pod opsadom

Sarajevo pod opsadom
Foto: Al Jazeera Balkans
1/2
14.12.2015.
u 13:55

Al Jazeera Balkans projekt je pokrenula povodom obilježavanja 20 godina od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma

Al Jazeera Balkans povodom obilježavanja 20 godina od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma pokrenula je projekt Sarajevo pod opsadom.

Opsada Sarajeva počela je 5. travnja 1992. godine. Borbe su prestale 14. prosinca 1995., kada je u Parizu službeno potpisan Daytonski mirovni sporazum, a sama opsada Sarajeva okončana je 29. veljače 1996. godine.

Interaktivna  web-platforma www.opsadasarajeva.com dostupna je na bosanskom, srpskom i hrvatskom, kao i na engleskom, turskom i arapskom jeziku, donosi birane dokumentarne filmove, fotogalerije, interaktivne prikaze, mape, videomaterijale, nagrađene priče i ključne informacije o slijedu događaja najduže vojne opsade jednog glavnog grada u modernoj povijesti.

Između ostalog nudi i virtualni obilazak Tunela života i Historijskog muzeja u Sarajevu s panoramskim (360°) snimcima lokacija, kao i jednostavno dijeljenje sadržaja na socijalnim mrežama.

U okviru projekta Sarajevo pod opsadom predstavljene su infografike najbitnijih datuma opsade, lokacije najvećih masakra te mape s detaljnim informacijama o vojnim pozicijama s kojih je Sarajevo granatirano i s kojih su na građane pucali snajperisti, ali i priča o Olimpijskom i Muzeju djece Sarajeva.

 Tu su i priče o kulturi i kulturnim događajima u gradu pod opsadom, kao i nikad objavljena priča o Sarajevu pisca Abdulaha Sidrana.

 

Komentara 1

ZI
zimerman
18:02 14.12.2015.

Evo dolazi jos propagandnog materijala u korist vehabija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije