Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKRALA ISUSA

Aktivistici Femena zbog prosvjeda prijeti suđenje u Vatikanu

femen
Foto: RT video screenshot
1/2
27.12.2014.
u 10:26

Ukrajinki Jani Aleksandrovnoj Aždanovoj moglo bi biti suđeno zbog uznemiravanja mira, opscenih čina na javnom mjestu i krađe

Aktivistica Femena koja je pokušala ukrasti lutku malog Isusa tijekom scene Isusova rođenja na Trgu svetog Petra u Vatikanu uhićena je i prijeti joj suđenje, prenose strani mediji. Vatikan kršiteljima zakona može suditi na svom području ili ih proslijediti talijanskim sudovima.

Ukrajinki Jani Aleksandrovnoj Aždanovoj moglo bi biti suđeno zbog uznemiravanja mira, opscenih čina na javnom mjestu i krađe, piše Guardian. Aždanova je bila gola od pojasa prema gore, a na torzu je imala ispisana poruku "Bog je žena" u trenutku kada je trčeći otela malog Isusa, naočigled više tisuća hodočasnika.

Glasnogovornik Vatikana Federico Lombardi izjavio je kako Vatikan razmišlja o suđenju Aždanovoj, dodajući kako je iznimno neprijateljska priroda njezina prosvjeda vrlo ozbiljna jer je namjerno uvrijedila vjerske osjećaje velikog broja ljudi. Iz Femena, feminističke prosvjedne skupine sa sjedištem u Parizu, poručili su kako je prosvjed bio organiziran protiv stoljetnog odnosa Vatikana prema ženskim pravima.

>> Polugola aktivistica ukrala lutku Isusa iz kolijevke

Komentara 57

DJ
djurex
11:05 27.12.2014.

Zar ne bi bilo logicno da se "normalne" zenske udruge ograde od ovakvog ponasanja da se normalne a ne zapravo sorosova ili masonska placenicka celija sa teroristima druge vrste...

RE
retfala
10:45 27.12.2014.

zašto nešto slično ova kurvetina ne napravi u đamiji???...zato što zna da bi je očerupali i nitko ne bi ni trepnio...

NA
Natovac
11:48 27.12.2014.

Tko je nju platio i financirao za ovo i slicne stvari?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije