Naslovnica Vijesti Hrvatska

Aktivisti trojanskim konjem protiv Horvatinčića

Pokraj pozornice aktivisti su dovukli drvenoga Trojanskog konja iako im je Grad zabranio iznošenje skulpture, postavljanje pozornice i javno okupljanje.
10. veljače 2010. u 21:52 61 komentara 3 prikaza
varšava
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

“Ne dopustite da Hoto projekt bude Trojanski konj našeg grada!”, pozvikao je aktivist Mario Kovač pred velikim brojem Zagrepčana koji su danas kasno poslijepodne stigli u Varšavsku podržati jedan u nizu prosvjeda Zelene akcije i Prava na grad.


>>T. Horvatinčić: Žao mi je tih mladih ljudi, krivci su vođe
>>Bandić: I garaža u Varšavskoj i Ban centar od javnog su interesa!

”Lopovi, lopovi!”
Pokraj pozornice aktivisti su dovukli drvenoga Trojanskog konja iako im je Grad zabranio iznošenje skulpture, postavljanje pozornice i javno okupljanje. Traže da Gradska skupština danas održi tematsku sjednicu i raspravi o izmjeni GUP-a.– Događaju se tri presedana: ulazna rampa privatnog parkirališta nalazi se na javnoj površini, i to u pješačkoj zoni, a što je još perverznije, sve to plaćamo mi građani iz prireza, najvećeg u državi! – kazao je Tomislav Tomašević iz Zelene akcije dodajući da gradonačelnika Bandića uoće ne zanima peticija koju su podržali mnogi.
– Gradonačelnik tvrdi da živimo u srednjem vijeku, a mi poručujemo da je on zapeo u tom vremenu jer ignorira peticiju pedeset tisuća građana – kazao je Tomašević.

Uvijek žestoka glumica Urša Raukar odgovorila je onima koji govore da nema smisla boriti se više od tri godine.
– Ima smisla! Mi smo branitelji Varšavske ulice, Cvjetnog trga i Zagreba, ovo je naša ulica – mi smo Zagreb i nitko nam to ne može oduzeti! – rekla je.Prosvjednike je i jučer podržao Marijan Oljica, predsjednik Vijeća GČ Donji grad. Nakon što je Tomislav Antun Petrović iz Transparency Internationala kazao da ova vlast prodaje umjesto da štiti gradsku imovinu, prosvjednici su počeli skandirati: “Lopovi, lopovi!”

Investitori iz Hoto grupe ne žele se upletati
– To je pitanje pravne države. Prosvjednici su oduzeli javnu površinu bez dozvole. Naš projekt ide dalje, prosvjede će rješavati nadležne institucije, mi za to nemamo ovlasti – kategorično će Miro Vajagić iz Hoto grupe.

Prosvjednici su i danas popunjavali listu dragovoljaca koji će u kontejnerima u Varšavskoj nastaviti dežurati do daljnjega.

Aktivni odmor
NEZABORAVNO ISKUSTVO
Oni se izležavaju na plaži, a ti letiš 60 metara iznad njih!

A1 izdvaja za Vas