Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ako želite spasiti planet, pojedite vlastitog psa ili mačku

pas
Foto: Arhivska fotografija
24.10.2009.
u 13:41

Autori knjige ističu da pas srednje veličine Zemlji nanosi štetu jednako kao toyotin land cruiser koji godišnje prijeđe 6000 kilometara. S druge strane, šteta koju prouzroči mačka jednaka je šteti koju prouzroči golf.

U cilju spašavanja planeta vlasnici pasa trebali bi razmisliti o tome da se riješe svojih ljubimaca, na bilo koji način, pa makar ih morali pojesti, savjetuju autori knjige "Time to Eat the Dog: The Real Guide to Sustainable Living" Robert i Brenda Vale.

- U knjizi ne nudimo recepte. Ne savjetujemo da doslovno pojedete svoga psa, nego želimo ukazati na to da je vrijeme da ljudi razmisle i spoznaju ekološki utjecaj nekih stvari koje radimo i koje uzimamo zdravo za gotovo - rekao je jedan od autora Robert Vale.

Autori knjige ističu da pas srednje veličine Zemlji nanosi štetu jednako kao toyotin land cruiser koji godišnje prijeđe 6000 kilometara. S druge strane, šteta koju prouzroči mačka jednaka je šteti koju prouzroči golf, piše Telegraph.

Zečevi i perad su značajno korisnije životinje s ekološke strane jer svojim vlasnicima daju meso i jaja, a ptice i zlatne ribe također imaju mali utjecaj na okoliš. Hrčak nanosi štetu kao plazma TV, navodi se u knjizi.

Autori su istražili tematiku na osnovi toga koliko zemlje treba da bi se za pojedinu životinju uzgojila hrana. Godišnje prosječan pas pojede 164 kilograma mesa i 95 kilograma pseće hrane, a to značajno utječe na planet. Nekoliko zečeva godišnje proizvede 36 mladunčadi, što je 72 kilograma mesa.

Ključne riječi

Komentara 35

DU
Deleted user
14:24 24.10.2009.

Danas baš svaki retard ima priliku napisati knjigu.

TZ
tzombixx
15:27 24.10.2009.

Bezveze. Pa onda je bolje da počnemo jesti ljude. Manje ljudi, manja šteta a i manje šanse da drže kućne ljubimce. Ja predlažem da prvo pojedemo sve one koji se bore za očuvanje zemlje... oni će biti sretni dati svee (se) u borbi za očuvanje zemlje. Pitanje: \"Ako pojedeš vegetarijanca ili nekog zelenog, da li si i ti vegetarijanac?\"

DR
Dr Refošk
14:18 24.10.2009.

Ja sam mog Garfild baš danas pojeo za doručak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije