Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DO KRAJA 2016.
Povratak na članak

Ako ne ugradite razdjelnik topline, kazna od 10.000 do 50.000 kn!

Na tržištu su zasad samo tri tvrtke koje se ozbiljno bave tim poslom

Komentari 100

Avatar messerschmidt
messerschmidt
08:58 31.03.2014.

Eu direktiva naređuje ugradnju mjerača, a ne razdjelnika. To znači da morate postaviti okomitu vertikalnu cijev od podstanice do vrha zgrade ,te vodoravno spojiti sve radijatore u stanu i postaviti mjerač pred svaka vrata. Samo tako možete ostvariti uštedu, podod uvjetom da se toplane drže onih 60 stupnjeva ulazne topline. Razdjelnici su prevara, koju forsiraju potkupljeni ljudi na odgovarajućim položajima. Netko je na brzinu pobrao veliku lovu, ali to je sada stalo, jer su gradovi već počeli obustavljati subvencije za razdjelnike, zbog jednostavno rečeno, loše prakse.

VL
Avatar jabarabaagodinaslaba
jabarabaagodinaslaba
08:28 31.03.2014.

Kazna, kazna, kazna....... . Jel ovi znaju šta drugo osim pisati kazne i šmišljati poreze ?

VL
Avatar messerschmidt
messerschmidt
09:03 31.03.2014.

Inače, ovo je reklamni tekst, naručeni članak tvrtke brunata. Novinar je najvjerojatnije neupućen, ali ga podučava "stručnjak" iz brunate, te uvjerava da je istina to što je na kraju i napisao.

VL
Avatar mjurisi2
mjurisi2
09:52 31.03.2014.

Ovo ima samo u ovoj jadnoj i napaćenoj zemlji šta sve ovi neće izmisliti, samo da bi Hrvatskoj i Hrvatima zagorčali život. FUJJJJJJJJJ

VL
PA
parasa
09:22 31.03.2014.

Ovo je hrpa diletanata i lopova. Prvo ta brunata je u Njemačkoj (Austriji) jedna od obračunskih firmi koja očitava potrošnju na rdijatorima a ima na desetke i ima sa tim obračunima (koji su često netočni) velikih problema. Drugo ti razdjelnici (mislim da ovo nije prava riječ jer tu mjeri potrošnja a ništa se ne "dijeli") se ugrađuju kod radijatora i nebi se trebali posebno zaračunavati, jer ta ista BRTUNATA obračunava očitavanje. Treće zašto bi ja trebao ako imam kuću sa dva stana i vlastitu kotlovnicu polaćati kaznu kad ja tu brunatu uopće ne trebam!!!!! U Njemačkoj toga ne postoji, šta nam muljaju oči sa EU ????? i o nekim propisima koji su netočni. Zato tvdim da su ovi t.zv. "Čopovi" i čitava vlada obični diletanti i to su lopovska posla.

VL
ST
Stipeprof
08:05 31.03.2014.

"Zgradama s više od 70 stanova rok kraj 2015., a s manje do 31. prosinca 2015." U čemu je razlika? Nepismenih li novinara!

VL
DS
deep.sb.5
08:43 31.03.2014.

Neka ta ista brunata prizna kako je svih ovih godine pljačkala ljude nakon ugradnje razdjelnika u slavonskom brodu , izvlaleči se na loš uređen pravulnik. Kada su to stanaei shvatili da se smrzavaju zatvarajzči ventile i svejedno plačali abnormalne račune ,masovno su se isključivali iz takog lopovskog sustava kontroke potrošene energije i vračali se na stari sustav plačanja po kvadratu stabebig prostora , da bi se ispostabilo da su računi tako iznosili i do 50%manji, a kvaliteta u ogrijevnoj sezoni i do 500% posto bolji . lopovi hoće zaeaditi u muntom ugradnjom razdjelnika i tako onemogučiti korisnicima kontrolu nadonim što bih trebali platiti za grijanje. Formula za izračun potrošene eberguje je u bajnanju ruku fantomska , očekivati da ju prosječni potrošač toplinske energije pokuša razumjetije čista utopija.Prije isteka roka za ugradnju razdjelnika ,režem radijatore u stanu i tražim alternativnu opciju grijanja , a za koju i u zakonu imam pravo. Nećete me krasti , osobno ću animirati sve u svome okruženju argumentima da ne dopusti krađu , jer ste u mome slučaju godinu dana to činili dok nismo svi korisnici u zgradi shvatili kako nas nemilosrdno kradete i dok vam nismo otkazali ugovore i na uštrb troškova tih vaših razdjelnika 8alatki za krađu ) . Danas smo sredtni jer su nam računi u pola manji , a grijanje 500% bolje nego kaga ste nas potkradali pomočiu razdjelnika. Gospodo iz brunate imate primjer u neboderu I u slavonskim brodu , pa vi pokušajte ponovo ako imate obraza pojaviti se sa prijedlogom da nas nastavite krasti .

VL
MR
mrnmarina
09:36 31.03.2014.

Hura! Onda konačno neću morati plaćati centralno jer ga skoro i nemam, kao ni mnogi u mojoj zgradi. A Holdig i Toplana, u suradnji sa predstavnikom stanara godinama ga "popravljaju".

VL
Avatar guten_tag
guten_tag
09:10 31.03.2014.

Ovo je još jedna od prijevara potrošača i laži koje se plasiraju u javnost da su to uređaji koji će vam mjeriti vašu osobnu potrošnju toplinske energije. to je jedna podmukla laž i prijevara, samo da bi uzeli novac građanima i još za tzv očitanje potrošnje stalni trošak. od ugradnje razdjelnika nema nikakve koristi osim za one koji to ugrađuju i isporučuju te nepotrebne razdjelnike. perfidan način pljačke građana, ne samo kod nas nego i drugdje gdje su to uglavili kao zakonsku obvezu. mogu to objasniti onima koji ne znaju da je to prijevara. neka ovi koji sada maltretiraju građane to odgode do 2020 i neka financiraju 80% troškova kad su to zakonom obvezali. građani se trebaju masovno suprotstaviti ovoj drskoj pljački. ove prijetnje kaznom mogu objesiti mačku o rep, ako se građani organiziraju i pruže otpor ovom lopovluku.

VL
KR
kresimirn
08:02 31.03.2014.

100.000*600=60.000.000kn samo u zagrebu. a taj uredaj ne vrijedi ni 100kn na veliko bilo bi dobro vidjeti tko su pravi vlasnici tih tvrtki koji ugraduju razdjelnike, i zasto ih ima samo 3?

VL
BA
BARUH
08:14 31.03.2014.

Nažalost se mnogi zavaravaju da je taj aparat stvarni mjerač potrošnje, ali to nije slučaj, imam iskustvo u tome. Naime u stanu sam imao prostoriju gdje radijator nikad nije radio ali su i tamo našli potrošenu toplinu. To će nekomee omogućiti lijepu zaradu, a stanari će i dalje plaćati isto. Ništa drugo do čista prijevara.

VL
UN
unbekant
08:12 31.03.2014.

Jadni hrvati,ovi na vlasti ce nas unistiti,pa to nejma nigdje u svjetu,ja sam zivijo na zapdu 40 godina,i nikad ni sam cuo za taj"razdelnik",jadno i bolno,ovi moji susjedi koji imaju male mirovine,i nemaju druge prihode,a jadnici su zavisni od ove lopovske drzavne vlasti svi ce da jadni pocrkaju od ovakvih lopovski drzavnih haraca(nameta),bjezi narode,bjezi na zapad,dok je jos vreme,jer mnogi srcani bolesnici,nece ovo moci sve izdrzati.

VL
BA
balic
09:04 31.03.2014.

Koliko smo mi zaostali u svemu ne samo u ovome nije cudo da se sad pri kraju pokusava izvuci novac gradzanima iz dzepa .. Placat ce stanari ono(razdjelnike) sto u drugim zemljama placa vlasnik zgrade .. Kod nas se naviklili na prevaru i kradzu pa koriste guzvu dok mogu..Sta ce tek biti kad nam ,dobro meni nece jer imam svoju kucu budu uveli pametna brojila elektricne energije kao sto imaju u njemackoj... Tamo brojilo zna koji uredjaj je koliko struje potrosio u godinu ili mjesec dana.Ako nasi za njih saznaju onda ce te tek vidjet kako ce vas ogulit kod instaliranja takvih brojila.

VL
Avatar smuljko
smuljko
08:32 31.03.2014.

kada cete stati na kraj plinoinstalaterima to je zadnje utočište besvjesnog nabijanja cijene, ne izdavanja računa za radove, liniću sto čekaš lova je kod plinoinstalatera..

VL
AI
airwarrior
08:07 31.03.2014.

Pljačka, a kaj ak neko nema love? nabit mu kaznu da mora prodat stan? plus toga to su ofrlje točni uređaji a i naziv im je ko da su ga izmislili glup i gluplji

VL
ZE
.zeitgeist.
09:21 31.03.2014.

Ovakvi zakoni se donose zbog usklađivanja sa EU zakonima. I zbog toga rastu troškovi življenja. Energetski certifikati, toplinski razdjelnici i još puno toga povisuju troškove življenja. Ali naši građani imaju novaca, pa se nitko ne buni i svi su radosni zbog novih nameta.

VL
KB
Kum Bartol
09:52 31.03.2014.

Nešto sam "razmišljao", kazna ovdje, kazna ondje, pa predlažem ovoj vlasti da uvedu jednu jedinstvenu kaznu, po mogučnosti, smrtnu.

VL
SO
soso
08:50 31.03.2014.

za 3300 kuna svaki stan bi mogao ugradit brojilo za plin a ne ove kineske igracke koje nema teorije da izmjeri kolicinu potrosene energije za zagrijavanje prostorije ,nego onako odoka pa stavi duplo vise da ne bi ostetili toplanu udri ovcicama dok sute

VL
Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
11:59 31.03.2014.

tipična krađa na hrvatski način!Kao i legalizacija objekata ili energetsko certificiranje i u ovom slučaju su postavljene cijene koje nemaju veze sa mozgom!Taj sistem postoji na Zapadu od pamtivjeka i sama ugradnja traje par minuta a realna cijena je par kuna!Provjerite koliko to košta u Njemačkoj pa će vam biti sve jasno!Neshvatljivo koliko su građani Hrvatske inertni i dozvoljavaju da ih hrpa parazita,sociopata i kriminalaca{sami sebe smatraju političarima}maltretiraju!!!!!!!!!!

VL
Avatar bosanac1951
bosanac1951
09:49 31.03.2014.

Što se dotikavlje kazne: sramotna, bezobrazna i neučinkovita. Pazi 10 do 50 somova !!!!!!!! Oni koji žive u starijim stanovima (priključak na zajedničku kotlovnicu ili HEP Toplinarstvo) to neće moći platiti (mislim kaznu). I šta onda, opet novi problemi i pljačka naroda ?????? Rok za ugradnju razdjelnika je vrlo kratak, i itekako osiromaćeni narod nije još u mogućnosti da to izvede.....

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.