Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.11.2014. u 14:00

Nije nikakvo opravdanje što je dan prije HTV imao opširnu analizu o tome što znači izlazak Šešelja na slobodu

Čini se da puštanje na slobodu notornog ratnog zločinca Vojislava Šešelja nije neka posebno važna vijest za hrvatsku javnu televiziju. Urednica subotnjeg Dnevnika Sanja Mikleušević Pavić jedva je i spomenula četničkog vojvodu. Umjesto da napravi veliki prilog s javljanjem i gostom u studiju, Mikleušević Pavić donijela je kratku vjesticu da je nešto o tome imala reći i ministrica Vesna Pusić.

Nije nikakvo opravdanje što je dan prije HTV imao opširnu analizu o tome što znači izlazak Šešelja na slobodu. Možda je trebala malo analizirati i rad Haaškoga suda, koji je držao optuženika gotovo 12 godina u pritvoru i na kraju ga nije uspio osuditi. Zanimljivo je da nije osuđen ni Slobodan Milošević, koji je i pokrenuo agresiju na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Zaista se na razne načine može govoriti o Haagu i Šešelju. To je opet uspjelo urednici vanjske politike Nove TV Ivani Petrović, koja je zbog ovog događaja potegnula do Beograda. U izravnom javljanju za Dnevnik Nove TV nije se bavila samo osvetom koju Šešelj najavljuje svojim nekadašnjim "drugarima" Aleksandru Vučiću i Tomislavu Nikoliću, nego je otvorila i neka puno važnija pitanja.

Šešelj je, naime, bio produžena ruka Miloševićeve politike. Ivana Petrović uvijek donosi originalne i zanimljive analize koje su plod vlastitog promišljanja. Malo je modificirala poruku Nadana Vidoševića koji nam je, dok je bio faca, savjetovao da kupujemo hrvatsko. Ivana je otišla korak dalje pa i misli svojom hrvatskom glavom. Za razliku od nekih vanjskopolitičkih komentatora koji samo prevedu ono što su napisali Reuters ili CNN.

MINUS

HTV je baš napuhao “skandal” o datumu predsjedničkih izbora koji je navodno neustavan. Meni je veći problem što će nam predizborna kampanja pokvariti božićne blagdane

PLUS

Dobro je što je Aleksandar Stanković pozvao pisca i pjesnika Branislava Glumca u "Nedjeljom u dva". Ne samo da je bilo manje politike, a više kulture, nego i više zabave

>>Šešeljev povratak u Srbiju odgođen zbog pacemakera

Komentara 63

DU
Deleted user
14:41 10.11.2014.

Ivana Petrović je daleko najbolji novinar u Hrvatskoj,ona je jedina koja svoj posao radi deteljno i profesionalno!

TA
tamanitelj
14:32 10.11.2014.

Ivana je daleko najbolja naša novinarka ,,Stanković je oglasnik SDP a

Avatar tetina
tetina
15:25 10.11.2014.

Za mene je Ivana Petrović najbolja novinarka na tv kućama u HR , obožavam tu ženu i njen izričaj i lakoću s kojom sve do u detalje pojasni bez pristranosti bilo kojoj strani ...ona je primjer profesionalizma! kad čujem iliujem ili gore kad vidim one mumibabe i njenoj javljanje pa dođe mi muka od tolike količine neobjektivnosti i pristranosti ...mene kao novinarku bilo bi sram .. Ivana je nešto najbolje što se pojavilo na tv-u informativnog programa posljednjih godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije