Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadranka Kosor:

'Ako je posao oko Ine utemeljen na mitu, država mora zaštititi interese'

jadranka kosor, šibenik (1)
Duško Jaramaz/PIXSELL
25.09.2011.
u 16:02

Prljava kampanja prvog ešalona SDP-a nije prestala već dvije godine, rekla je premijerka.

Premijerka Jadranka Kosor posjetila je Oćestovo te se na licu mjesta uvjerila u oštećenja koja su nastala na nekim objektima prije desetak dana uslijed eksplozija u vojnom skladištu kod Pađena.

Vlada je odobrila ukupno oko pola milijuna kuna za sanaciju, a premijerka Kosor je na upit o tajmingu ulaganja u izgradnju crkve u Kninu, koje je najavljeno još 1997. godine i za što će biti uloženo oko 10 milijuna kuna, rekla kako Knin ima posebno značenje za Hrvatsku i da je u Kninu potrebno izgraditi crkvu, a da se polaganje kamena -temeljca za crkvu poklopilo i s obilježavanjem 20 godina hrvatske neovisnosti.

Premijerka Kosor odgovorila je na upit da komentira izjavu mađarskog veleposlanika Ivana Gabora da Bruxelles neće prihvatiti izmjenu zakona o Ini.

- Mi ćemo ovog tjedna na sjednici vlade uputiti prijedlog izmjene zakona prema kojem nitko osim Hrvatske neće moći imati više od 49 posto dionica Ine. To je važna odluka u zaštiti strateških nacionalnih interesa, a sigurni smo da će to svi podržati u trenutku kada je DORH podigao optužnicu vezanu za primanje mita. Naime, ako postoji sumnja da je posao oko Ine učinjen na temelju korupcije, odnosno primanja i davanja mita, onda država mora zaštiti svoje interese. To će biti tako dok ne saznamo presudu za ovaj slučaj. Vjerujem da Mađarska razumije što znači zaštiti nacionalne interese, kao i sve članice EU. Veleposlanik Mađarske je govorio o normalnim uvjetima, no ovdje se radi, prema mišljenju DORH-a, o primanju i davanju mita, a ne sjećam se da je ovakvog slučaja ikada bilo. Stoga u zaštiti nacionalnih interesa jednako moraju postupati i DORH i Vlada i mi to ne možemo mirno gledati - rekla je Jadranka Kosor.

Upitana za komentar tvrdnje SDP-a o HDZ-ovoj prljavoj kampanji, Kosor je rekla:

- Pravi se javio. Već dvije godine otkad vodim vladu nije prestala prljava kampanja SDP-a i to od prvog ešalona Milanovića, Linića, Opačić i Stazića koji blate HDZ, a a Jovanović se nedavno obrušio na 10. tisuća izaslanika HDZ-a i uputio ih prema Remetincu. Oni su zadnji koji mogu govoriti o prljavoj kampanji, a podsjećam da su opstruirali svaki milimetar pregovora s EU. Ostojić prijeti da će nas sve pozatvarati, a po njima nitko ne bi smio govoriti o niti jednoj nepravilnosti ili kaznenom djelu SDP-a. Mi se nećemo libiti izreći činjenice koje idu u prilog borbi protiv korupcije. Pogledajte samo kakve je neviđene napade doživio Ivan Zvonimir Čičak - rekla je Jadranka Kosor.

Komentara 128

FL
fliko
18:32 25.09.2011.

Što se babi htilo, to se babi snilo...

DA
dardal
19:57 25.09.2011.

hDZ i Sdp ista pašta!

VE
velikazmija
17:52 25.09.2011.

ipm -

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije