Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
knin

Vojska čisti kompleks u Pađenama, moguće detonacije

'16.09.2011., Knin - Mjesto Padjen u kojem je u utorak eksplodiralo vojno skladiste Stara straza snimljeno iz zraka. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
17.09.2011.
u 16:08

U narednim danima moguće su detonacije u vojarni, a njihova jačina ovisit će o vrsti streljiva, ali i o vremenskim prilikama

Vojska je počela sa pregledom Vojno skladišnog kompleksa "Pađane" u kojem je 13. rujna eksplodiralo streljivo uslijed požara koji je došao do vojnog kompleksa te zahvatio i skladišta sa oružjem, izvijestio je MORH.

Pripadnici Oružanih snaga traže sredstva koja nisu eksplodirala i koja će uništavati, a radove će obavljati svakodnevno od 8 do 18 sati tako da će stanovnici okolnih mjesta u narednim danima čuti eksplozije iz vojarne. Jačina detonacija, osim o vrsti streljiva, ovisit će i o vremenskim prilikama, napominju u MORH-u.

- Po završetku prioritetnih lokacija, pristupit će se saniranju terena po sektorima u radijusu od pet kilometara od VSK 'Pađene', a o mjestu i daljnjem tijeku radova OSRH će redovno izvješćivati javnost putem medija - stoji u priopćenju.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje izvijestila je pak kako su na požarište na području Pađena poslana četiri kanadera i jedan zračni traktor, a zbog povremenih izdimljavanja koja su nedostupna vatrogascima na tlu. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
08:16 18.09.2011.

ŠKUNCU za zapovjednika u vojarni

DU
Deleted user
08:53 18.09.2011.

\"Elegantan\" način rješavanja nepotrebnog. Samo što strada priroda a i ljudi. I do sada se znalo što se nalazi u takvim vojnim skladištima, navodno ih ima još, pa izvolite to rješiti na zadovoljavajući način a ne čuvanjem dok se ponovno ne dogodi ili \"dogodi\" takvo nešto. Stare stvari se ne čuvaju, starih stvari se treba riješiti što prije jer nas samo opterećuju. Očito da netko ne vodi dovoljno dobro svoj posao. Sad plaćamo veliku cijenu tom javašluku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije