Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
seljaci mimici:

Ako je EU bankomat, hrvatski seljak za nj nema PIN!

\'12.01.2012., Zadar - Gradjani Zadra imali su priliku poslusati predavanje o Europskoj uniji na kojem su izlagali Neven Mimica, Ingrid Anticevic Marinovic i Nikola Turcinov. Photo: Filip Brala/PIXSEL
Filip Brala/Pixsell
23.01.2012.
u 21:00

Nakon što je u noći slavlja potpredsjednik Vlade EU usporedio s bankomatom, seljaci odgovaraju da je projekata za to – premalo

Usporedba EU s bankomatom u koji se umjesto PIN-a "ukucavaju" projekti, kako je potpredsjednik Vlade za europsku politiku Neven Mimica nakon pobjede europske opcije na referendumu dočarao prednosti EU, nije se svidjela svima.

Prema riječima predsjednika HPK Darka Grivičića, seljaci s tim "bankomatom" zasad imaju loša iskustva, ali ne zbog EU, koji je pozitivna stvar, nego zbog činjenice da ih država još nije educirala kako povući taj novac, a u svakoj je županiji najmanje 120 zaposlenih koji bi im u tome trebali pomoći. – Poljska je legalizirala i mostiće ispred kuća seljaka, pa je i za njihovo asfaltiranje dobivala novac od EU. Poljska je zato povukla 100 posto sredstava EU, a mi ni farme još nismo legalizirali, da ne govorimo o nesređenim zemljišnim knjigama i operativnim programima u koje je ulupana hrpa novca, a nije osigurano tržište – upozorava Grivičić.

– RH će samo u prvih šest mjeseci članstva u EU 2013. na raspolaganju imati 800 milijuna eura, a Uniji će morati uplatiti 267,7 mil. eura. No do novca EU ne može se tako lako, govore to i primjeri Bugarske i Rumunjske od manje od 10 posto – tvrdi Grivičić.

U proteklih 15 godina RH je za financiranje projekata iz EU dobila 1,3 mlrd. eura. Trenutačno iz Ipe u sklopu proračunskog razdoblja do 2012. možemo povući 908,2 mil. eura, no iako ugovaranje projekata za tu alokaciju još traje, do kraja 2010. iskorišteno je tek 23 posto. (jra)

 

Komentara 28

BV
bvalen16
21:42 23.01.2012.

Nemoj tako Grgo...pa Čobanković se izvrsno snašao .....njegova femily se obogatila 500%....., To je dokaz da mi ipak imamo pametnih i poduzetnih seljaka koji su znali povuči iz EU fondova

Avatar Glina74
Glina74
21:45 23.01.2012.

bvalene 16 da da da ali samo za svoj ĐEP puca njemu ona stvar za Hrvatsku glavno da se je on namirio sinove i stričeviče a onaj koji nije na korit ode u !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????????????????????????????????

Avatar Glina74
Glina74
21:31 23.01.2012.

kaže da su POLJACI povukli sav novac iz EU ali ne kaže da POLJACI imaju sposobne ljude a ne seljake po partijskoj KNJIŽICI i podobne koji se smo nažderavaju i ništa ne rade , 120 zaposleniji po ŽUPANIJAMA da znajuaju kako da se dobije novac od EU ne ne ne ne oni samo sastančuju i prežderavaju se i kupe debele dnevnice i sijede po kafičima P=LJUC PLJUC

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije