Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ana Tuškan
Povratak na članak

'Svi se dignute glave mogu vratiti u škole. Ovo je povijesni događaj, borba je uspjela'

Ana Tuškan najavila je kako će njezin sindikat nakon sastanka u vezi s Temeljnim kolektivnim ugovorom i dorade detalja sve stvari dodatno pojasniti.

Komentari 48

ZA
zagabria2
09:22 03.12.2019.

Žena je trebala biti preciznija: ovo je povijesni događaj za naš džep. Svi ostali koji će to platiti nek se hebu

VL
VE
verica2
09:07 03.12.2019.

Pravo na štrajk u javnoj i državnoj službi bi trebalo ograničiti ili ukinuti. Ukoliko se to ne učini, minimum pristojnosti prema svim ostalim građanima bio bi da se štrajkašima naknade plaća isplaćuju iz sindikalnih blagajni, a ni u kom slučaju iz Proračuna.

VL
DO
domagoj1492
09:17 03.12.2019.

Klošari. Dođite u realni sektor štrajkati.

VL
US
U sridu
09:09 03.12.2019.

Strajk je bio nepravedan I neposten,sad su se izjednacili radnici neradnici i uhljebi,jebiga platit ce narod,krvlju i zuljevima,ova zemlja postaje oaza jebivjetara jer oni koji stvarno zele i rade ne budu nagradjivani,ovo je formula za daljnje iseljavanje.

VL
Avatar niwrad
niwrad
09:12 03.12.2019.

"Borba" političara i prosvjetara tj. onih koji maju više radnih prava i privilegija od 90 posto radnika u državi, s novcem potonjih koji su punitelji proračuna. Lako se "boriti" kad se radi o poreznom novcu. Lako se boriti kad je ishod i za jednu i za drugu stranu gubitak treće. Da je prihvaćen Vladin prijedlog rast plaća bi naravno platili bi porezni obveznici. Sad je prihvaćen prijedlog sindikata i opet će platiti porezni obveznici. Dakle nije to "borba", nego brijanje poreznih obveznika na suho.

VL
Avatar Ernest_Fulir
Ernest_Fulir
10:23 03.12.2019.

Nevjerojatna količina medijskih spinova, niste dobili ni približno ono što ste tražili, članstvo vam je nezadovoljno, sindikalni čelnici na TV baljezgaju floskule i uvjeravaju sami sebe da u biti nisu izigrani (A jesu), okrenuli ste cijelu državu protiv sebe, posvađali ste se međusobno (preporod vs. ostali), nenastavno osoblje će vas sada mrziti, dobili ste praktički samo 3% oa onih 1+2 nećete nikada vidjeti jer će prije 01. lipnja ići temeljita revizija SVIH koeficijenata, pa šta vas zapadne, zapalo vas je, smanjit će vam broj jer vas ima previše u odnosu na broj učenika, to je notorna činjenica, uvest će vam mjerila i plaćanje po učinku, itd... itd..

VL
ST
stefj
09:50 03.12.2019.

Kako su ucjenjivači djecom ponosni što je ucjena uspjela. Ma krasno... Eto i mi svi ostali smo presretni što će nam iz džepa uzeti još po 250 Kn, a da ništa nećemo dobiti...

VL
ZI
zip123
09:32 03.12.2019.

Tek ce te vidjeti kako ste se presli.A zalosno je to sto su cistacice,kuharice,domari ostali izigrani a busali ste se da se borite i za njih.Spin,nista drugo.Sve ce vam se to obit o glavu,tako to zivot vraca.

VL
DU
Deleted user
08:46 03.12.2019.

Koliki će biti ukupni račun za dostojanstvo, tek će se vidjeti. Kada krenu novi zahtjevi.

VL
Avatar lepihercegovac
lepihercegovac
09:27 03.12.2019.

neće proći niti godina evo uća opet u štrajku zato što uopće i moraju raditi...

VL
LA
larala
10:50 03.12.2019.

Povijesni događaj jedino po tome što ste prodali svoje članove, djecu i roditelje. Sramite se

VL
BO
Bongo
10:01 03.12.2019.

Uhljebi svih zemalja ujedinite se!

VL
ZA
zagabria2
09:23 03.12.2019.

Jest da prosvjetari dobro prolaze za malo rada, ali pokazali su Plenkiju koliko je ranjiv

VL
Avatar navijač
navijač
10:32 03.12.2019.

Izgubljeni dani u štrajku beskralježnjaka mogu se nadoknaditi i kod njihove kuće. Ako učenici nešto nisu naučili u školi slobodno neka dođu kod učitelja privatno da im se sve objasni (i naplati kao i do sada), dostojanstvo je ipak nana prvom mjestu zašto bi skraćivali praznike.

VL
OM
omniameamecumporto
10:00 03.12.2019.

Bolje bi vam bilo da niste talasali jer ste prokockali svoje dostojanstvo koje ste imali, zapravo sad vidim da niste ništa niti imali. Pali ste u očima učenika i njihovih roditelja ,ja tu cijenu da sam učitelj ne bih želioo platiti. Dignite se i odstranite kukolj u svojim redovima,to je prva stepenica prema dostojanstvu , onda rezultati i kompetencije. Dok bude masovnih instrukcija za ispravljanje ocjena i neizostavnih višemjesečnih priprema za državnu maturu vaš rad ne vrijedi pišljiva boba.

VL
Avatar rubinet
rubinet
15:01 03.12.2019.

O Ana..o Ana..tugo mojih dana... A što je sa zalaganjem,odgojom djece, prenošenjem znanja ?Gdje je nestao čovjek?

VL
AF
afer
13:10 03.12.2019.

Puno vas zaslužuje Tomićevu kantu. Eau d' merde

VL
MO
moškov
08:42 03.12.2019.

kusicu kad ce te ispraviti koeficijente u morhu i hv ....za isti posao sluzbenik ima barem 2X manju placu od dvo osobe ...jer su skoro sve dvo bivsi pitomci kadijevicevstine u srcu ..i u ponasanju..jugosfera je svugdje oko nas ..kao magla magla svuda oko nas...miris hrvatskog cvijeca je jos uvijek preslab.. itd

VL
Avatar Niškorist
Niškorist
11:30 03.12.2019.

Svi osim ne nastavnog osoblja ?

VL
MK
mkinkognito
13:16 03.12.2019.

Ja sam svojim suradnicima znao reći, kad su tražili više nego im pripada. Pazi te što želite, to se može i ostvarit pa će vam biti teret. Tako su i sindikalisti (vođe) dobili ono što su tražili, čak i više, e ono više će im biti uskoro teret. Ostvarilo im se što željeli Ha, ha, ha, ha. Sad se vi ljute na onu riječ uspješnost. Ministrica Divjak kuka na razne pismenosti, pa jel mislila kako će tableti pomoći razvoju pismenosti. Jokić i ekipa su predlagali lektiru koja promiče nešto drugo a ne pismenost (nasilje devijantnih nad normalnima), Divjak odobrila. Sad će rezultat biti još gori. Određene garniture profesora na fakultetima gledaju sapunice i uvrštavaju ih pitanjima i prijemne ispite, kažu to je dio opće kulture. Nijednu sapunicu nisam gledao znači ja sigurno nebih upisao fakultet. Dio studenata (manji dio) protestira protiv udrućivanja ili izjednačavanja sa nekim fakultetima, pošto su glasni i ipak destruktivni, čuje se za njih, mediji kojima vijest samo ako je nešto loše to počinju podupirati. Ja kažen kako bi i to udruživanje i izjednačavanje bilo dio opće kulture ali ne samo ja. To nije vjest jer nije loše. Sad kad se bude jednom ocijenjivala uspješnost možda bude bolje. U moje vrijeme je bio vrlo važan predmet teorija i praksa samoupravnog socijalizma popularno marksizma. Gdje je sad samoupravni socijalizam bilo gdje u svijetu. Sada hoće nekakvu etiku i grđanski odgoj. Nešto što nije ničim definirano. Zapravo žele zaluđivanje radi lakše manipulacije.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.