Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica "Širinaca"

Akcija kojom je započelo oslobađanje zapadne Slavonije

širinci
Radio Nova Gradiška
04.01.2015.
u 18:04

Evocirana su sjećanja na ratna događanja koncem 1991. i početkom 1992. godine, kada je izvojevana jedna od najznačajnijih pobjeda na novogradiškoj bojišnici

U Širincima i Rešetarima obilježena je 23. obljetnica vojno-redarstvene akcije "Širinci", kojom su oslobođena brojna zapadnoslavonska sela i za promet osigurana cesta Nova Gradiška – Požega, a agresor protjeran prema Bučju, Pakracu i Okučanima.

Riječi zahvale za doprinos u Domovinskom ratu svim braniteljima izrekli su izaslanik Ministarstva obrane i predsjednika Republike general Siniša Jurković, gradonačelnik Nove Gradiške Željko Bigović i drugi. Kod spomen obilježja Ivici Atlagoviću, zapovjedniku 2. bojne 121. novogradiške brigade HV-a, brojna izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće za poginule branitelje.

Evocirana su sjećanja na ratna događanja koncem 1991. i početkom 1992. godine, kada je izvojevana jedna od najznačajnijih pobjeda na novogradiškoj bojišnici, koja je imala veliki utjecaj na daljnji tijek rata u zapadnoj Slavoniji i pripremu akcija Bljesak i Oluja. U akciji je poginulo 10, a ranjena su 22 hrvatska branitelja.

Komentara 4

MA
Majur
21:50 04.01.2015.

Vječna slava poginulim vitezovima!!

ĆA
ćaćaća
19:51 04.01.2015.

partiju ovakve vijesti ne zanimaju..ali kad se budu slavila četnička orgijanja onda će biti prvi uz pupovca i ekipu..

Avatar scarfacce
scarfacce
21:25 04.01.2015.

josipovic se ide poklonit svakom srbinu u svako selo sta je poginuo u ratu,a ovakva casna obiljezlja vjesto izbjegava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije