Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ali Hamnei

Ajatolah pozvao sve muslimanske zemlje: 'Ujedinimo se protiv Amerike'

Ali Hamnei
Foto: Handout/REUTERS/PIXSELL
26.04.2018.
u 12:03

Hamnei je kritizirao američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog izjave u utorak da neke bliskoistočne zemlje "ne bi trajale niti tjedan dana" bez američke zaštite

Iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei, pozvao je sve muslimanske zemlje da se ujedine protiv SAD-a i ostalih "arogantnih sila" i ponovio da Teheran nikada neće ustuknuti pred nasilnicima, prenosi u četvrtak državna televizija.

"Iranski narod se uspješno odupire nasilništvu Amerike i ostalih arogantnih sila i nastavit ćemo odolijevati (...) sve muslimanske zemlje trebale bi biti ujedinjene protiv Amerike i ostalih neprijatelja", kazao je ajatolah.

Hamnei je kritizirao američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog izjave u utorak da neke bliskoistočne zemlje "ne bi trajale niti tjedan dana" bez američke zaštite.

"Takve su opaske za muslimane ponižavajuće (...) nažalost odvija se rat u našoj regiji između muslimanskih zemalja. Nazadne vlade nekih muslimanskih zemalja bore se protiv drugih zemalja", kazao je Hamnei.

Iran i Saudijska Arabija indirektno su angažirane u sukobima na Bliskom istoku, utrkujući se za prevlast u regiji, od Iraka do Sirije i od Libanona do Jemena.

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

Ali Hamnei
1/12
Ključne riječi

Komentara 8

KA
Kameni
08:57 27.04.2018.

Iranci su drevni Perzijanci I islamizirani su nako tisuca godina svoje vlastite culture I religije koja je bila vrlo miroljubiva. Islamski kancer je sve to pojeo, treba kemoterapije ako nije kasno.

ST
Startrack
16:18 26.04.2018.

To kadse prevede sve muslimanske zemlje trebale bise udruzit protiv krscana. Sto ja nemam nista protiv, samo pozovite i aziljante muslimane na azilj u muslimanske zemlje.

ZA
Zapadnjak
12:54 26.04.2018.

kad ajatolah drzi govore, publika ga nakon svake dvije-tri recenice prekida gromoglasnim skandirajnem - za vecinu toga ce ljubitelji totalitarizma naci neko smjesno opravdanje - ali jedna od parola koje se tamo cuju je i "smrt nevjernicima" - dragi ekstremni ljevicari (i jos poneki) koji toliko volite iran, pmu, hamas i hezbolah, budite sigurni da se to odnosi i na vas, plan je isti od sedmog stoljeca, samo je trenutno Izrael prvi na redu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije