Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INICIJATIVU UHPA PODRŽAVA MINISTRICA TURIZMA NIKOLINA BRNJAC

Agencije traže otvaranje jadranskih luka za prihvat kruzera

Nikolina Brnjac
Davor Puklavec/PIXSELL
17.02.2021.
u 12:30

Osim nadoknadom fiksnih troškova, uvelike će nam pomoći osiguravanje uvjeta za rad, kaže Fain

Više je mediteranskih zemalja (Italija, Grčka, Francuska...) pokrenulo žurni postupak normalizacije kružnih putovanja i uključilo svoje destinacije na međunarodne itinerare brodskih kompanija, a Udruga hrvatskih putničkih agencija se zalaže da to napravi i Hrvatska. Ovu inicijativu podržava i Ministarstvo turizma i sporta.

– Da, podržavamo prihvat organiziranih kružnih putovanja u hrvatskim morskim lukama kao važnom segmentu naše turističke ponude. Naravno, vodeći računa o povoljnoj epidemiološkoj situaciji. Po tome je Hrvatska prepoznata i lani, a na sigurnosnom aspektu nastavljamo raditi i u 2021. uvođenjem oznaka „Safe stay in Croatia“ – ističe ministrica Nikolina Brnjac.

Iz Udruge hrvatskih putničkih agencija, pak, podsjećaju kako su njihove članice od samog početka pandemije onemogućene u radu raznoraznim restrikcijama na nacionalnoj i međunarodnoj razini. U prošloj godini prosječni pad u toj djelatnosti, prema Poreznoj upravi, prelazi čak 85 posto.

 – Osim nadoknadom fiksnih troškova, uvelike nam se može pomoći i osiguravanjem uvjeta za nastavak rada – iznosi agencijske zahtjeve predsjednik UHPA-e Tomislav Fain, koji podsjeća da od svih u turizmu agencije najgore prolaze.

- U naše poslovanje uvodimo sigurnosne protokole, baš kao i naši partneri i dobavljači. Kruzeri su samo jedni od njih te nam je drago da u našim naporima imamo podršku resornog ministarstva.

 

Komentara 1

Avatar Vlaho
Vlaho
12:52 17.02.2021.

Idemo...otvaranje sa svim nedostacima koji su detektirani prije COVID pandemije? Ništa nismo uočili i iskoristili u ovom periodu i ponudili nova pravila u skladu sa proklamiranim održivim zelenim turizmom. Opet zazivamo gužve, minimalni postotak zarade bez dodane vrijednosti. Dubrovnik, Split,, Šibenik, Zadar s 3eura za sladoled i magnet i 10 eura za agenciju od 100 koliko dobije vlasnik kruzera po gostu na organiziranom izletu s broda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije