Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Agencije traže otvaranje jadranskih luka za prihvat kruzera

Osim nadoknadom fiksnih troškova, uvelike će nam pomoći osiguravanje uvjeta za rad, kaže Fain
17. veljače 2021. u 12:30 1 komentara 159 prikaza
Nikolina Brnjac
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Više je mediteranskih zemalja (Italija, Grčka, Francuska...) pokrenulo žurni postupak normalizacije kružnih putovanja i uključilo svoje destinacije na međunarodne itinerare brodskih kompanija, a Udruga hrvatskih putničkih agencija se zalaže da to napravi i Hrvatska. Ovu inicijativu podržava i Ministarstvo turizma i sporta.

Zadar: Grad pun turista za vrijeme pandemije koronavirusa nejasne korona-free zone Na COVID-karti Europe RH ima samo dvije regije, to daje krivu sliku turistima

– Da, podržavamo prihvat organiziranih kružnih putovanja u hrvatskim morskim lukama kao važnom segmentu naše turističke ponude. Naravno, vodeći računa o povoljnoj epidemiološkoj situaciji. Po tome je Hrvatska prepoznata i lani, a na sigurnosnom aspektu nastavljamo raditi i u 2021. uvođenjem oznaka „Safe stay in Croatia“ – ističe ministrica Nikolina Brnjac.

Iz Udruge hrvatskih putničkih agencija, pak, podsjećaju kako su njihove članice od samog početka pandemije onemogućene u radu raznoraznim restrikcijama na nacionalnoj i međunarodnoj razini. U prošloj godini prosječni pad u toj djelatnosti, prema Poreznoj upravi, prelazi čak 85 posto.

Zaljubljeni par na Valentinovo Dan zaljubljenih Tražila se i soba više: Za Valentinovo najtraženiji bili Zagreb i Opatija

 – Osim nadoknadom fiksnih troškova, uvelike nam se može pomoći i osiguravanjem uvjeta za nastavak rada – iznosi agencijske zahtjeve predsjednik UHPA-e Tomislav Fain, koji podsjeća da od svih u turizmu agencije najgore prolaze.

- U naše poslovanje uvodimo sigurnosne protokole, baš kao i naši partneri i dobavljači. Kruzeri su samo jedni od njih te nam je drago da u našim naporima imamo podršku resornog ministarstva.

 

meteorologinja Nove TV
Ana Bago Tomac otkriva kakva nas prognoza očekuje do kraja ljeta: 'Zaista se bojim da bi se taj trend mogao nastaviti'
PD
Testiramo i educiramo o zaštitnoj opremi, a u ponudi imamo više od 10.000 proizvoda
  • Avatar Vlaho
    Vlaho:

    Idemo...otvaranje sa svim nedostacima koji su detektirani prije COVID pandemije? Ništa nismo uočili i iskoristili u ovom periodu i ponudili nova pravila u skladu sa proklamiranim održivim zelenim turizmom. Opet zazivamo gužve, minimalni postotak zarade bez dodane vrijednosti. Dubrovnik, Split, ... prikaži još!, Šibenik, Zadar s 3eura za sladoled i magnet i 10 eura za agenciju od 100 koliko dobije vlasnik kruzera po gostu na organiziranom izletu s broda.