Naslovnica Vijesti Crna kronika

Ježić na pitanje hoće li vratiti 5 milijuna eura: Naravno da hoću

U aferi HEP-Dioki optužnica je podignuta krajem 2012. godine, a uz Ježića i Sanadera bio je optužen i Ivan Mravak, koji je u međuvremenu preminuo
03. listopada 2017. u 12:55 15 komentara 2427 prikaza
Robert Ježić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Robert Ježić došao je na zagrebački Županijski sud, gdje u 13 sati treba biti održano pripremno ročište za aferu HEP-Dioki. Hoće li se ročište održati još nije jasno jer njegov suoptuženik Ivo Sanader trenutačno sjedi na raspravi za ponovljeno suđenje za aferu Fimi media.

Zagreb: Svjedočenjem Jadranke Kosor nastavljeno suđenje u aferi Fimi media Burna reakcija Pogledajte žustru raspravu Ive Sanadera i Jadranke Kosor u sudnici

U aferi HEP-Dioki optužnica je podignuta krajem 2012. godine, a uz Ježića i Sanadera bio je optužen i Ivan Mravak, koji je u međuvremenu preminuo. Ako se ročište danas održi, na njemu bi se trebalo odlučiti i kad će početi to suđenje.

Prema optužnici, Mravak je na nagovor Sanadera Ježiću u ime HEP-a dao pozajmicu od 15 milijuna kuna te je HEP Ježićevim tvrtkama naplaćivao struju po znatno nižoj cijeni, čime je HEP oštećen, kako tvrdi optužnica, za 3,8 milijuna kuna.

Robert Ježić u dosadašnjim postupcima protiv Sanadera bio je svjedok, a najpoznatiji je postao tijekom suđenja za aferu INA-MOL kada je javno u sudnici obećao da će vratiti 5 milijuna eura koji su se nalazili na računu njegove švicarske tvrtke, a taj je novac, prema optužnici, uplatio MOL kao mito za Sanadera. Ježić taj novac nikad nije vratio, a u međuvremenu je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu u aferi INA-MOL, pa on trenutačno nema ni pravne osobe po kojoj bi taj novac mogao uplatiti sve i da hoće. Novinari su ga i danas na ulasku u sud ponovno pitali hoće li ikada vratiti taj novac, na što je on samo promrmljao: "Naravno da hoću".

Robert Ježić i Ivo Sanader Suđenje Sanaderu Ježića naljutilo pitanje o 5 milijuna eura: 'Vi niste normalni' Zagreb: Svjedočenjem Nine Badrić nastavljeno je suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu Fimi media Nina Badrić: Za 10 nastupa dobila sam 10.000 eura Zagreb: Svjedočenjem Vladimira Fabera nastavljeno suđenje u aferi Fimi media Svjedočenje Faber: Ja sam karijerni policajac, protiv Sanadera nemam ništa
Gorenje WaveActive
ONI RADE DOK SE VI ODMARATE
Kako život učiniti jednostavnijim?

A1 izdvaja za Vas

 • ja-kan:

  Znači kada HEP prodaje struju "po znatno nižoj cijeni" to je kazneno djelo ali kada taj isti HEP kupuje plin (znamo i od koga) "po znatno višoj cijeni"(od cijene koju plaćaju slične energetske tvrtke u Europi) e to nije kazneno ... prikaži još! djelo. Presmiješno, suze mi idu.

 • zlako:

  Ježinac dobar komad zemlje u Zg diokiju prepiso na ženu.Nestalo love za radnike pa bi mogao ženu sa zamljom prodati i isplatiti dugove.

 • Avatar MK
  MK:

  Lukav Robert Jezic - vratit mozes samo ono sto dobijes... Sve sto je od suda dobio Robert Jezic ce vratit sudu :) ...iskreno sumnjam u inteligenciju nasih sudaca kada govore o "vracanju 5 milijuna". ...kada "sud" trazi isplatu 5 milijuna ... prikaži još! (prije nego je bilo kakva presuda pala) - to Robert Jezic moze tumaciti kao iznudu na sljedecoj instanci ako bude osuden a ne isplati... Iskreno bi zamolio sud da objasni i obrazloci ciji su tih 5 milijuna - nevidim kakve veze sud ima sa time?