Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODREDBE UGOVORA

Vlada ne smije smijeniti Ramljaka bez pristanka Knighthead

Agrokor - Ante Ramljak
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
25.10.2017.
u 23:58

Ključni kreditori su investicijski fondovi Knighthead Capital Management i Monarch, Zagrebačka banka, Erste banka, ruska VTB banka i investicijske banke J.P Morgan i Goldman Sachs i 20-ak zasad nepoznatih investicijskih fondova.

“Ugovor o najstarijem kreditu od 1,06 milijardi” naziv je tzv. roll-up kredita potpisanog 8. lipnja 2017. između Agrokora, zajmodavaca i agenta kredita koji sadrži niz odredbi koje tim kreditorima daju pune ovlasti u upravljanju procesom lex Agrokor.

Ključni kreditori su investicijski fondovi Knighthead Capital Management i Monarch, Zagrebačka banka, Erste banka, ruska VTB banka i investicijske banke J.P Morgan i Goldman Sachs i 20-ak zasad nepoznatih investicijskih fondova.

Taj ugovor o najstarijem kreditu u jednom važnom dijelu stavlja lex Agrokor 'izvan snage' i kreditorima daje svu ovlast u donošenju i provođenju nagodbe vjerovnika i restrukturiranja Agrokora, piše Jutarnji list

Odredbe u tom kontekstu su one koje govore o tome da se plan restrukturiranja i nagodba vjerovnika ne mogu donijeti bez odobrenja zajmodavaca iz tog kredita. Hrvatska Vlada ne smije smijeniti Antu Ramljaka kao izvanrednog povjerenika ili glavnog savjetnika u procesu lex Agrokor jer će se to smatrati povredom Ugovora o kreditiranju.

Komentara 65

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:15 26.10.2017.

Oho, šta je sad ovo, pa ko ga je postavio ako ne vlada, pa čija je vlada jadni nebili.

RZ
Rocky.Zg
00:46 26.10.2017.

Amerikanci zaradili stotine milijuna eura. U trenu. Netko im je to namjestio, pa je zaradio i on. Povjerenik i Dalička sigurno. Vjerojatno i Plenki. Amerima posao stoljeća, ovim našima mirna i bogata starost, a stoka sitnog zuba će to sve vraćati. Todoric jos ispada mila majka prema ovima.

NE
neboiznadzagreba
00:35 26.10.2017.

Toliko o samostalnoj, suverenoj Hrvatskoj i zaštiti njezinih interesa; moj je svaki komentar išao protiv Todorića onda kada su takvi komentari i brisani, no ovo što se danas radi njemu, njegovoj obitelji i Agrokoru ispast će veća pljačka i sramotasramota nego možemo zamisliti. Strvanari udruženi sa strvinarima, sve po zakonu, učiniti će ono što Todriću ipak nije palo ni na kraj pameti - Hrvatsku učiniti stranim vlasništvom! Veleizdaja za veleizdajom naših vrlih velmoža!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije