Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branimir Bunjac:

'Dionice se strmoglavile, neke vrijede manje od kune. No, netko ih masovno otkupljuje...'

Branimir Bunjac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Autori: Hina, Vecernji list
22.12.2017.
u 17:02

Dionice su se strmoglavile u ponor, a neke poput dionica Belja trenutno vrijede manje od jedne kune.

Nakon burnog dana na Zagrebačkoj burzi, na Facebook-u je reagirao saborski zastupnik Živog Zida Branimir Bunjac koji je izrazio sumnju u pogodovanje "lešinarima".

- Nevjerojatnu štetu učinila je zagrebačka Burza koja je prvo objavila da prekida s prodajom Agrokorovih dionica, da bi dan kasnije objavila da se prodaja nastavlja.

Dionice su se strmoglavile u ponor, a neke poput dionica Belja trenutno vrijede manje od jedne kune. Općenito, sve dionice u Hrvatskoj su izgubile na vrijednosti zbog takve teške blago rečeno nespretnosti.

Bez obzira na sve, netko ipak masovno otkupljuje naizgled bezvrijedne dionice. Imamo li pravo sumnjati da se ovdje ponovno pogodovalo tzv. "lešinarima"? Što čini vlada i kako misli oporaviti Agrokor i nastaviti slabašni rast BDP uz ovakve katastrofalne vijesti, pita se Branimir Bunjac.

ZSE: Potop cijene dionica Agrokorovih kompanija

Na Zagrebačkoj burzi u petak je Crobex pao za 0,26 posto, pri čemu su najveće gubitnice dionice kompanija iz sastava Agrokora.

Crobex indeks na kraju današnjeg trgovanja pao je na 1.834,39 bodova, dok je Crobex10 povećan za 0,01 posto, na 1.071,36 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 10,2 milijuna kuna, što je gotovo šest milijuna kuna više nego jučer.

Branimir Bunjac
1/19

U fokusu ulagača su dionice kompanija iz sastava Agrokora. U četvrtak je burza obustavila trgovanje dionicama Leda, Jamnice, Zvijezde, Tiska, Vupika, Belja, Žitnjaka i PIK Vinkovaca, dok se ne objave informacija o okolnostima vezanim uz nacrt strukture nagodbe Agrokora, objavljen u srijedu.

Jutros je, pak, burza donijela rješenje o nastavku trgovanja tim dionicama, kojima je cijena oštro pala.

Dionica Jamnice pojeftinila je za 64,55 posto, na 3.899 kuna, s prometom od 1,74 milijuna kuna, što je najveći promet među dionicama danas na Zagrebačkoj burzi.

Po prometu slijedi Ledo s 1,64 milijuna kuna i padom cijene od 59,85 posto, na 269 kuna te Atlantska plovidba s 1,1 milijunom kuna i padom cijene za 2,52 posto, na 619,96 kuna.

Promet nešto veći od milijun kuna ostvaren je dionicom Imperiala, a cijena joj je pala za 0,61 posto, na 810 kuna dok je dionica Belja potonula za 43,31 posto, na 2,50 kuna, s prometom od 703,2 tisuće kuna.

Uz promet od 150,8 tisuća kuna, cijena Zvijezde pala je 94,12 posto, na 35 kuna.

Za 82,99 posto potonula je cijena dionice Tiska, na 17,01 kunu, ali uz sitan promet, dok je dionici Vupika cijena pala za 74,93 posto, na 3,51 kunu.

Pogledajte i video: Ivica Todorić u Londonu

Komentara 72

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
16:53 22.12.2017.

Dionice se najvise kupuju kad su cjene u podrumu, pametnjakovicu iz zive zidine. Osobno sam kupio za 4000 € . Znam sigurno da ce za godinu vrijediti trostruko , osim toga Rusi i ini mogu manje kupiti.

MI
Mimizo
21:51 22.12.2017.

bolje kapitalistička Hrvatska nego srbokomunističkočetnička šugoslavija

ST
Startrack
16:48 22.12.2017.

A vidi im teorija. Slobodno je trziste. Dionice mogu past kolko hoce. Ako vi mislite dasu jeftine a vi ih kupite. Osobno bi kupio dionice belja dasam tamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije