Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završena potjera

U Bruxellesu uhićen najtraženiji bjegunac na svijetu Salah Abdeslam

racija, belgijska policija, bruxelles
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
18.03.2016.
u 18:00

Sumnja se da su Abdeslama, koji je imao ključnu logističku ulogu u džihadističkim napadima u kojima je u studenome prošle godine smrtno stradalo 130 osoba, iz Pariza nakon napada izvukli prijatelji. Trag mu se izgubio u četvrti Schaerbeek, 14. studenoga oko 14 sati.

Salah Abdeslam, sudionik terorističkih napada u Parizu 13. studenog i najtraženiji bjegunac u Europi, uhićen je ranjen, ali živ, u večerašnjoj raciji belgijske policije u Bruxellesu, potvrdili su policijski izvori za belgijske medije. 

Abdeslam je lociran u Molenbeeku, dijelu Bruxellesa koji je nakon pariških napada postao zloglasan zbog toga što je nekoliko terorista u njemu živjelo ili kroz njega prolazilo prije no što su izveli masakr u Parizu, u kojem je ubijeno oko 130 ljudi. 

Abdeslamovi otisci pronađeni u stanu u belgijskom Forestu

Otisci Salaha Abdeslama, ključnog osumnjičenika za napade u Parizu koji je još uvijek u bijegu, pronađeni su utorak u stanu u južnoj bruxelleskoj četvrti Forestu, izvijestilo je danas belgijsko državno odvjetništvo.

"Možemo potvrditi da su otisci Salaha Abdeslama pronađeni u stanu u Forestu", rekao je za AFP glasnogovornik državnog odvjetništva Eric Van Der Sypt, odbivši komentirati pojedinosti "u interesu istrage". 

Belgijska javna televizija RTBF izvijestila je da je "Salah Abdeslam jedan od dvojice osumnjičenih koji su pobjegli pred policijskom pucnjavom", no informacija nije službeno potvrđena.

Salah Abdeslam (26) živio je u četvrti Molenbeek, koju bije glas da je leglo islamista. Sumnja se da su Abdeslama, koji je imao ključnu logističku ulogu u džihadističkim napadima u kojima je u studenome prošle godine smrtno stradalo 130 osoba, iz Pariza nakon napada izvukli prijatelji. Trag mu se izgubio u četvrti Schaerbeek, 14. studenoga oko 14 sati.

Prema informacijama lokalnih medija ondje je proveo tri tjedna skriven u stanu u kojemu su istražitelji 10. prosinca pronašli otiske s njegovim DNK. 

U utorak poslijepodne šestero francuskih i belgijskih istražitelja obavljalo je rutinsku provjeru u blizini stana u Forestu gdje je na njih pucano iz strojnice. 

Pripadnici specijalnih snaga odgovorili su na pucnjavu, pri čemu je jedan od trojice muškaraca u stanu ubijen. Dvojica su pobjegla i "za njima se još uvijek traga".

Ubijeni je identificiran kao Mohamed Belkaid, tridesetpetogodišnji Alžirac s ilegalnim boravkom u Belgiji, nepoznat belgijskom protuterorističkom odjelu.

Pokraj njegova tijela bio je "kalašnjikov i knjiga o salafizmu, zastava Islamske države, jedanaest punjača za kalašnjikov i puno streljiva", izvijestilo je državno odvjetništvo.

Javna belgijska televizija VRT u petak je objavila da je ime Mohameda Belkaida na popisu boraca IS-a koji je prošli tjedan procurio u tisak. 

>> Napadač ubijen u Bruxellesu nije Salah Abdeslam 

>> Uhićeni izbjeglice za koje se sumnja da su povezani s napadom u Parizu

Komentara 23

PO
posluzitelj
18:06 18.03.2016.

Pa jel uhicen ili nije?! :O

RI
rikavac
18:35 18.03.2016.

cuj uhitili ga..Zasto ga niste odma ubili?Zar nema ono specijalci nauruzani do zuba fantomke na glavi ne hapsenja upucas govno islamisticko.Napises u izvjestaju opirao se hapsenju pucao na policiju uzvratili,vatrom The End.

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
19:37 18.03.2016.

Terorist je imao podršku u Bruxellesu. Pitanje je koliko ih je uključeno o logistiku jer nije živio samo od zraka čitavo vrijeme. Zaista, Merkelica i ostali mali Merkeli su zaslužni što se Europa polako ali sigurno pretvara u oazu terorizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije