Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
alžirac i pakistanac

Uhićeni izbjeglice za koje se sumnja da su povezani s napadom u Parizu

pariz napadi
Foto: Reuters/PIXSELL
09.03.2016.
u 23:13

Alžirac u dobi od 28 godina i Pakistanac u dobi od 34 s lažnim sirijskim putovnicama uhićeni su 10. prosinca u prihvatnom centru u Salzburgu, kamo su stigli krajem studenoga.

 Dvojica izbjeglica uhićena u prosincu u Austriji pod sumnjom da su planirali džihadističke napade u Europi, dovedeni su tijekom istrage u moguću vezu s pariškim napadima izvedenim u studenom prošle godine, objavili su u srijedu izvori bliski istrazi.

Alžirac u dobi od 28 godina i Pakistanac u dobi od 34 s lažnim sirijskim putovnicama uhićeni su 10. prosinca u prihvatnom centru u Salzburgu, kamo su stigli krajem studenoga.

Ubrzo su istražitelji prikupili dokaze da se najvjerojatnije radi o teroristima "koje je Islamska država poslala u Europu". Trenutno se nalaze u pritvoru u Austriji.

Alžirac se navodno priključio IS-u u veljači 2015., a Pakistanac surađivao s pakistanskim džihadistima za koje se smatra da su bliski al Kaidi.

Francuski i austrijski istažitelji sada pokušavaju točno utvrditi kakvu su ulogu oni odigrali u atentatima 13. studenoga u Parizu kada je poginulo 130 ljudi. Kažu da su se u okviru istrage pojavile zanimljive koincidencije.

>>Sumnjivac za pariški teroristički napad možda se provukao kroz policijski kordon

>>CNN: Salah Abdeslam pobjegao je u Siriju!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije