Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napadi u Parizu

Napadač ubijen u Bruxellesu nije Salah Abdeslam

bruxelles
Foto: Reuters/PIXSELL
15.03.2016.
u 22:32

Četvorica policajaca ozlijeđena su u pretresu jedne kuće, koju su izveli belgijski i francuski policajci

Muškarac osumnjičen za povezanost s džihadističkim pokretom ubijen je večeras u Bruxellesu u operaciji belgijske i francuske policije u sklopu istrage o atentatima u Parizu, ali to nije Salah Abdeslam, ključni osumnjičenik za napade 13. studenoga, objavilo je belgijsko tužiteljstvo.  

"Tijekom pretrage je pronađeno jedno tijelo. Njegov identitet još nije utvrđen, ali to nije Salah Abdeslam", izjavio je glasnogovornik tužiteljstva Eric Van Der Sypt.

Prema belgijskim medijima, ubijena je osoba za koju se sumnja da je povezana s džihadističkim pokretom. Još dva sumnjivca su u bijegu.

Velika belgijsko-francuska operacija pokrenuta je danas poslijepodne u četvrti Forest, upadom u kuću u kojoj se skrivao jedan ili više osumnjičenih. U razmjeni vatre ozlijeđena su četvorica policajaca.

Agencije prenose da je južno predgrađe belgijske prijestolnice posve blokirano i prepuno policije koja je evakuirala dvije škole i dva vrtića.

Akcija je izvedena u vezi s napadima u Parizu u studenom prošle godine u kojima je ubijeno 130 ljudi. Odgovornost za napade preuzeli su militanti Islamske države.

Stotine ljudi ranjene su kada su napadači i bombaši samoubojice napali stadion Stade de France, koncertnu dvoranu Bataclan, kafeterije i barove.

Nekoliko osumnjičenih napadača povezuje se sa susjednom Belgijom.

>> Tijekom pretrage stana zbog napada u Parizu ranjen francuski policajac

Komentara 2

ZI
zimerman
06:20 16.03.2016.

Prvo sta trebaju pretrest su dzamije ,prve koje treba ispitat I strpat u zatvor su imami koji su radikalizirali teroriste ,Poslije toga dolaze na red ostali

Avatar superhik74
superhik74
21:51 15.03.2016.

Nije li bas u Bruxelles-u centrala NATO pakta koji garantira "sigurnost" Europe ? Hmmm...malo me cudi (ha, ha, ha...mos se mislit sto me cudi) da je glavno teroristicko srediste upravo u tom istom Bruxelles-u, jer se teroristi jako "boje" NATO pakta "obrambene" organizacije koja iskljucivo "brani" Europu, pa su granice jako "sigurne" preko njih niti muha ne moze proci, osim invazije od par miljuna muslimana, dok su NATO-vci zauzeti "obranom" naftnih polja po Iraku, Libiji, Siriji itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije