Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
European Broadband Award

A1 Hrvatska - dobitnik nagrade za plan razvoja širokopojasne infrastrukture u Solinu

A1 Hrvatska
A1 Hrvatska
28.11.2023.
u 11:42

Naglasak ovogodišnje dodjele bio je na projektima koji doprinose ostvarenju ciljeva Digitalnog desetljeća

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Briselu u utorak, 21. studenoga, dodijeljene su „European Broadband Awards“ nagrade za 2023.  Europska komisija (DG Connect) nagrade je dodijelila u pet kategorija:

1. Inovativni modeli financiranja, poslovanja i ulaganja, 2. Mjere za smanjenje troškova i zajednička ulaganja, 3. Društveno-ekonomski utjecaj u ruralnim i udaljenim područjima, 4. Stvaranje potražnje i porast uporabe usluga velikih brzina i 5. Prekogranična i međunarodna povezivost. Naglasak ovogodišnje dodjele bio je na projektima koji doprinose ostvarenju ciljeva Digitalnog desetljeća., izvijestili su na stranicama domaće regulatorne agencije - HAKOM. 
 
U konkurenciji projekata iz cijele Europe koji građanima pružaju povezivost vrlo velikog kapaciteta, nagradu u kategoriji 4. osvojio je projekt operatora A1 Hrvatska d.o.o.: Broadband4Everyone - Plan razvoja širokopojasne infrastrukture za održivi Grad Solin.

Iz A1  Hrvatska, također su se pohvalili osvojenim priznanjem te dodatno pojasnili pojedinosti o nagrađenom projektu - Broadband4Everyone- razvoj širokopojasnog pristupa internetu za samoodrživi grad Solin.

Novoizgrađena širokopojasna infrastruktura u Solinu temelji se na FTTH tehnologiji (eng. Fiber to the Home) i završena je pet mjeseci prije službenog roka. Ukupna ulaganja iznose više od 2,1 milijuna eura, a realizacijom projekta omogućen je najmoderniji, fiksni pristup internetu za gotovo 3 tisuće kućanstava. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj  temeljem Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., u sklopu Poziva „Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima“.

U ime A1 Hrvatska nagradu su preuzeli Martina Dragičević, direktorica  regulatornih poslova i EU fondova i Vladimir Skender, glavni direktor za mrežu.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije