Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
institut r. bošković

84 posto anketiranih na IRB-u nezadovoljno radom D. Ramljak

'Skup na Institutu Rudjer Boskovic o strategiji pristupanja Hrvatske CERN-u - Zagreb, 27.  studenoga 2009. - Snimio Miroslav Ambrus-Kis - Na slici: dr. Danica Ramljak, ravnateljica IRB-a, dr. Guy Paic
'Photoshop'
25.04.2012.
u 11:34

Danica Ramljak smijenjena je zbog neostvarenih ciljeva, neučinkovitog poslovanja, neracionalnog trošenja Institutova novca, prekoračenja ovlasti..., ističu u IRB-u

– Zbog neostvarenih ciljeva, neučinkovitog poslovanja, neracionalnog trošenja novca Instituta, prekoračenja ovlasti, nepoštivanja odluka središnjih tijela Instituta, neuspjelog procesa restrukturiranja, prijetnji i vršenja pritiska na zaposlenike te sumnji u znanstvenu kompetentnost, 21 od ukupno 27 članova Znanstvenog vijeća Instituta izglasao je nepovjerenje te zatražio ostavku dr. Ramljak – reagirao je Institut Ruđer Bošković povodom smjene bivše ravnateljice Instituta Danice Ramljak koja je s te dužnosti razriješena na sjednici IRB-a 6. travnja.

– Nedavni dopis Državnog inspektorata o obavljenom inspekcijskom nadzoru u Institutu Ruđer Bošković koji je dr. Ramljak plasirala u medije, prema kojem je "ispunjavala posebne uvjete glede stručne spreme za zasnivanje radnog odnosa za radno mjesto ravnatelja", i koji je javnosti prezentiran kao "potvrda Državnog inspektorata da nije bilo razloga za smjenu dr. Ramljak", nevjerodostojno je prezentiran hrvatskoj javnosti. Predmet spora u konkretnom slučaju nije ispunjavanje posebnih uvjeta za sklapanje ugovora o radu dr. Ramljak na mjesto ravnatelja nego ispunjavanje općih uvjeta predviđenih pozitivnim propisima RH i internim pravnim aktima Instituta – ističe se u priopćenju.

Navode da Danica Ramljak nije zaslužna za otkrivanje korupcije na IRB-u.

– Prve istrage o financijskim nepravilnostima na IRB-u počele su još prije dolaska dr. Ramljak na mjesto ravnatelja, stoga su rezultati istrage rezultat zajedničkih napora svih zaposlenika Instituta te su tvrdnje i zaključci, koji se nameću u pojedinim medijima, da je dr. Ramljak isključivo zaslužna za njihovo razotkrivanje, netočni – navode.

U međuvremenu je na Institutu provedena i anketa među zaposlenicima o zadovoljstvu radom bivše ravnateljice Danice Ramljak koja je pokazala da 84 posto anketiranih ne podržava način rada i rezultate koje je postigla bivša ravnateljica.

Anketu je provela podružnica Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja. Osim Danice Ramljak, zaposlenici nisu zadovoljni ni s bivšim Upravnim vijećem IRB-a koje je vodio Slavko Krajcar. Naime, 76,1 posto zaposlenika izrazilo je nezadovoljstvo njima.

Inače, na anketu je izašlo 49,8 posto zaposlenika Instituta Ruđer Bošković.

Ključne riječi

Komentara 6

VI
Visnjevac
12:11 25.04.2012.

Hrvatska ima sposobnih strucnjaka,netreba nam netko tko je dosao izvana i po partijskoj liniji postavljen domacim strucnjacima da im pokazuje mjeseca u vodi.

MA
Maniac
12:44 25.04.2012.

Čim se netko tako grebe za šefovsko mjesto nešto je sumnjivo !

TI
tirkizna
13:13 25.04.2012.

He, he.... čim pljuju jedni po drugima, znači da su isti! Jedna ambiciozna povratnica i dobro uhljebljeni, zaštićeni medvjedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije