Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

84 posto anketiranih na IRB-u nezadovoljno radom D. Ramljak

Danica Ramljak smijenjena je zbog neostvarenih ciljeva, neučinkovitog poslovanja, neracionalnog trošenja Institutova novca, prekoračenja ovlasti..., ističu u IRB-u
25. travnja 2012. u 11:34 6 komentara 107 prikaza
'Skup na Institutu Rudjer Boskovic o strategiji pristupanja Hrvatske CERN-u - Zagreb, 27.  studenoga 2009. - Snimio Miroslav Ambrus-Kis - Na slici: dr. Danica Ramljak, ravnateljica IRB-a, dr. Guy Paic
Foto: 'Photoshop'

– Zbog neostvarenih ciljeva, neučinkovitog poslovanja, neracionalnog trošenja novca Instituta, prekoračenja ovlasti, nepoštivanja odluka središnjih tijela Instituta, neuspjelog procesa restrukturiranja, prijetnji i vršenja pritiska na zaposlenike te sumnji u znanstvenu kompetentnost, 21 od ukupno 27 članova Znanstvenog vijeća Instituta izglasao je nepovjerenje te zatražio ostavku dr. Ramljak – reagirao je Institut Ruđer Bošković povodom smjene bivše ravnateljice Instituta Danice Ramljak koja je s te dužnosti razriješena na sjednici IRB-a 6. travnja.

– Nedavni dopis Državnog inspektorata o obavljenom inspekcijskom nadzoru u Institutu Ruđer Bošković koji je dr. Ramljak plasirala u medije, prema kojem je "ispunjavala posebne uvjete glede stručne spreme za zasnivanje radnog odnosa za radno mjesto ravnatelja", i koji je javnosti prezentiran kao "potvrda Državnog inspektorata da nije bilo razloga za smjenu dr. Ramljak", nevjerodostojno je prezentiran hrvatskoj javnosti. Predmet spora u konkretnom slučaju nije ispunjavanje posebnih uvjeta za sklapanje ugovora o radu dr. Ramljak na mjesto ravnatelja nego ispunjavanje općih uvjeta predviđenih pozitivnim propisima RH i internim pravnim aktima Instituta – ističe se u priopćenju.

Navode da Danica Ramljak nije zaslužna za otkrivanje korupcije na IRB-u.

– Prve istrage o financijskim nepravilnostima na IRB-u počele su još prije dolaska dr. Ramljak na mjesto ravnatelja, stoga su rezultati istrage rezultat zajedničkih napora svih zaposlenika Instituta te su tvrdnje i zaključci, koji se nameću u pojedinim medijima, da je dr. Ramljak isključivo zaslužna za njihovo razotkrivanje, netočni – navode.

U međuvremenu je na Institutu provedena i anketa među zaposlenicima o zadovoljstvu radom bivše ravnateljice Danice Ramljak koja je pokazala da 84 posto anketiranih ne podržava način rada i rezultate koje je postigla bivša ravnateljica.

Anketu je provela podružnica Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja. Osim Danice Ramljak, zaposlenici nisu zadovoljni ni s bivšim Upravnim vijećem IRB-a koje je vodio Slavko Krajcar. Naime, 76,1 posto zaposlenika izrazilo je nezadovoljstvo njima.

Inače, na anketu je izašlo 49,8 posto zaposlenika Instituta Ruđer Bošković.

NBIoT tehnologija
#NEODUSTAJEM
Znate li što je NBIoT tehnologija? Doznajte kako ju je Tomislav Božić iskoristio da pomogne Dubrovniku u pametnom upravljanju parkingom
  • Visnjevac:

    Hrvatska ima sposobnih strucnjaka,netreba nam netko tko je dosao izvana i po partijskoj liniji postavljen domacim strucnjacima da im pokazuje mjeseca u vodi.

  • Maniac:

    Čim se netko tako grebe za šefovsko mjesto nešto je sumnjivo !

  • tirkizna:

    He, he.... čim pljuju jedni po drugima, znači da su isti! Jedna ambiciozna povratnica i dobro uhljebljeni, zaštićeni medvjedi.