Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 18 godina članstva

40 članova napustilo HNS nakon prijetnji da će ih izbaciti policija ako se pojave na Izbornoj skupštini

HNS
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
09.07.2016.
u 11:59

Pola članova nije dobilo pozive za Izbornu skupštinu ,a do 30.06.2016. bili su upisani u registar kao članovi Podružnice Zaprešić.

Četrdeset članova HNS-a Podružnice Zaprešić odlučili su napustiti stranku i potpisali ispisnice, neki i nakon 18 godina članstva.

Ruža Katić, članica Središnjeg odbora HNS-a, Predsjedništva županijske organizacije HNS-a Zagrebačke županije, Političke akademije HNS-a i dosadašnja predsjednica Podružnice Zaprešić kao razloge istupanja iz stranke navela je  manipulaciju s bazom članstva i diskriminaciju članova  te prijetnju izbacivanja članova policijom ukoliko se pojave na Izbornoj skupštini 10.07.2016.

Nepoštivanje statuta i revanšizam unutar stranke, također je jedan od razloga.

Pola članova nije dobilo pozive za Izbornu skupštinu ,a do 30.06.2016. bili su upisani u registar kao članovi Podružnice Zaprešić.

"Može li nejavljanje, na zbog ovrhe ukinuti fiksni broj, biti razlog da članovi HNS-a izgube demokratsko pravo da pristupe Izbornoj skupštini 10.07.2016.? Poslije niza godina rada i odricanja odlučili smo napustiti ovakv HNS u kojem se dugogodišnjim članovima zbog dolaska na Izbornu skupštinu prijeti izbacivanjem s policijom. Odlučili smo svoje aktivnosti za bolji Zaprešić i zaštitu okoliša, po čemu smo i poznati, nastaviti kao nezavisni kroz građanske inicijative," poručili su. 

>>HNS: 'Država nije eksperiment, sigurni smo u pobjedu na rujanskim izborima'

Komentara 8

BK
branko-kockica
12:12 09.07.2016.

Da ste čemu, ne bi bi bili u toj udbaško-četničkoj prčiji.

TI
tiiiikru
12:06 09.07.2016.

'politička akademija hns-a'? kumrovečka školica no2,AHAHAHAHA

AR
aristip
12:17 09.07.2016.

HNS je meni najljigavija stranka, stranka koja služi samo za uhljebljivanje stranačkog članstva te bogaćenje vodstva stranke preko poslovanja njihovih privatnih tvrtki s državnim tvrtkama kojima su na čelu kadrovi HNS-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije