Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA BRITANIJA

40 bivših veleposlanika pozvalo May da odgodi brexit

Theresa May u Belfastu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
14.02.2019.
u 08:37

U pismu poslanom Timesu, diplomati su kazali da bi najbolje bilo odgoditi brexit kako bi se dogovorili uvjeti budućih odnosa Velike Britanije i Europske unije

Više od 40 bivših britanskih veleposlanika pozvalo je premijerku Theresu May da produži rok za izlazak Velike Britanije iz Europske unije, objavio je u četvrtak The Times.

U pismu poslanom Timesu, diplomati su kazali da bi najbolje bilo odgoditi brexit kako bi se dogovorili uvjeti budućih odnosa Velike Britanije i Europske unije ili kako bi se održao drugi referendum o članstvu u EU-u, prenosi londonski list.

Ako May ne uspije do 29. ožujka u britanskom parlamentu potvrditi svoj dogovor s Europskom unijom o brexitu, morat će odlučiti o teme hoće li odgoditi odluku o izlasku ili će izabrati izlazak iz Unije bez sporazuma što bi moglo biti kaotično za peto svjetsko gospodarstvo.  

>>Protivnici Brexita slave odluku Parlamenta

Ključne riječi

Komentara 6

GO
GorenjeHiSense
08:55 14.02.2019.

Desnicari bi to tribali shvatit kao rusenje demokratije. Vele kako ljude zele van iz EU i to sto prije - po zakonu, 29.3. ..ali nikako da pristanu na referendum. Kupit otoku vesla, da ide i parkira se ispred SAD.

TM
trade_mark
09:27 14.02.2019.

ajmo englezi, bajbaj!

AF
afer
14:04 14.02.2019.

Samo više izađite da konačno cijela Europa odahne od vas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije