Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgođeno glasanje

May: Sporazum s EU prihvatljiv i parlamentu je moguć

Theresa May
Foto: Reuters/PIXSELL
13.02.2019.
u 00:30

Premijerka Velike Britanije upozorava da zastupnici moraju ostati smireni.

Britanska premijerka Theresa May jučer je rekla kako vjeruje da može postići sporazum o Brexitu koji bi parlament podržao i omogućio Velikoj Britaniji izlazak iz Europske unije 29. ožujka, no da se o dogovoru neće glasovati ovog tjedna. May je parlamentu poručila da ne vidi ostanak u carinskoj uniji, što je predložio čelnik laburista Jeremy Corbyn, kao način osiguravanja dogovora.

May je u odgovoru na prijedlog vođe oporbe u nedjelju istaknula da Britanija mora moći sklapati vlastite trgovinske sporazume nakon Brexita.

- Razgovori su u ključnoj fazi i sad moramo ostati smireni kako bismo dobili promjene koje je zatražio ovaj dom i osigurali Brexit navrijeme - rekla je May u utorak.

- Dobivanjem izmjene ‘backstopa’, zaštitom i poboljšanjem radničkih prava i ekoloških mjera, kao i osnaživanjem parlamenta u idućem krugu pregovora, vjerujem da možemo postići dogovor koji ovaj dom može podržati - poručila je premijerka.

May radi na izmjenama sporazuma koji je ispregovarala s Bruxellesom, no koji su zastupnici odbacili, većinom zbog ‘backstopa’, zaštitnog mehanizma kojim se želi izbjeći ponovna uspostava graničnih kontrola između Irske, članice EU-a, te Sjeverne Irske koja će u okviru Velike Britanije napustiti taj savez.

May je kazala kako za razgovore s Bruxellesom treba još malo vremena, pa da se zbog toga glasovanje neće održati ovog tjedna, otkrila je njezina glasnogovornica. Britanska premijerka Theresa May jučer je poručila zastupnicima da moraju ostati smireni oko Brexita kako bi primorali Europsku uniju da prihvati izmjene sporazuma o izlasku koji će otvoriti put za miran Brexit.

Protivnici Brexita slave odluku Parlamenta

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
09:18 13.02.2019.

Bi, ali ne bi. Tako političari uspješno od naroda prave budale.

I1
ing-12345
22:03 13.02.2019.

Teresa May je već ušla u povijesne knjige kao naj nesposobniji i naj gluplji premijer Velike Britanije u povijesti. Imala je 3 godine vremena da dogovori Brexit i nakon toga vremena EU liberalni fašisti je preveslaju i ona dogovori sasa njima sporazum po kojem se Sjeverna Irska odvaja od Velike Britanije ako Britanija izađe iz EU.

Avatar GRDASIC
GRDASIC
13:12 13.02.2019.

Malo bi piškio malo bi kakio izjava osobe godine Ive Sanadera, još neoptuženoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije